CSNY - 1974

CSNY 1974

Een opmerkelijke live registratie van de door CSNY  gemaakte megatour in 1974.

Uitgevoerd in een prachtige verzorgde box met drie Cd’s, een Dvd en een fraai boekwerk, uitgebracht door het uitstekend label Rhino.

Waarom dit viertal destijds aan de absolute top stond,  en nog steeds staat,  wordt na de eerste gespeelde noten weer duidelijk. Een perfect samengaan van vier toptalenten. Wat een expressie en muzikaliteit. De voor iedereen wel bekende ( en vaak grijsgedraaide ) nummers komen  opnieuw tot leven, net als of je ze voor eerst hoort. De atmosfeer van het liveoptreden komt helemaal over en de geluidsweergave is meer dan uitstekend.

Dat is te danken aan Neil Young die alleen maar mee wilde werken als de digitale mastering uitgevoerd zou worden in 24bit/192 KHZ, het formaat met de hoogste resolutie. Deze door Bernie Grundman uitgevoerde mastering  laat horen hoe goed dit kan worden gedaan. Was dit maar altijd het geval.  Geremasterde opnamen  vallen vaak tegen en klinken plat door de toegepaste compressie. Dat is bij CSNY 1974 zeker niet het geval. Mijn complimenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.