David Crosby - Croz

David Crosby – Croz

Na een break van ongeveer 20 jaar komt David Crosby met een nieuw solo-album, genaamd Croz.

Deze man heeft zich wel bewezen in zijn prachtige carrière, hij is zo’n artiest waarbij ik blind zijn nieuwe album heb gekocht op cd.

Heerlijke: op de dag van uitkomst op de fiets de stad (Delft) in gegaan en gewoon dat album gekocht.

Vol spanning naar de winkel in Den Haag gefietst waar de Magico’s op mij stonden te wachten; vervolgens koffie gezet en heerlijk gaan luisteren!
Dit is zo’n album waarvan je in het begin denkt  ‘ja, leuk’.  Nu, ruim een week later, geniet ik intens op diezelfde Magico luidsprekers van bijna iedere track. Dit is het kenmerk van een werkelijk goed album.  Even wennen, en dan voor het leven helemaal mooi.

David Crosby staat bekend als een geweldige zanger en backing vocal; samen met Graham Nash een veel gevraagd duo. Denk maar aan de recente, schitterende samenwerking met David Gilmour op zijn On an Island album.
Op dit album staan twee nummers die ik nog net even boven het geheel vind uitstijgen. Nr 3,  Holding to Nothing is echt fenomenaal mooi en nr 6, Slice of Time, dat een beetje doet denken aan een mix van Steely Dan en Crosby Nash.

Audiofiel niet een 10, maar is dit belangrijk?  Nee, hier gaan we voor de muziek, want daar gaat het om. Overigens is de opnamekwaliteit ver boven gemiddeld van dat wat er vandaag de dag in populaire muziek verschijnt.
Dus een aanrader met hoofdletter A!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.