De nieuwe superset; KEF R-SERIES & de Hegel H190

Oh what a Day! Zaterdag 9 februari 2019 was het eindelijk zover. Een show rond de nieuwe KEF R-serie luidsprekers. Spannend voor ons want is de R-serie echt zo goed dat we HiFi kunnen ontstijgen en iets van onze high-end audio & muziek filosofie kunnen demonstreren? Is er interesse in deze geheel vernieuwde en betaalbare KEF lijn? Komen liefhebbers hiervoor naar een show?
Gelukkig kunnen we nu al onze vraagtekens positief beantwoorden.
Al om 10.00 meldden zich de eerste bezoekers, vanaf 11.00 moesten we stoelen bijplaatsen en was het de hele dag gezellig druk, zeg maar vol. Na met een kopje verse gemalen koffie (of thee) aan de Music Bar gezellig te hebben kennisgemaakt, begaf iedere gast zich nieuwsgierig naar onze grote demonstratieruimte ‘The Living Room’
Ton en Ben gaven continu muziekdemonstraties en uitleg over het systeem bestaande uit de innovatieve KEF R7 en R11 speakers, de machtige Hegel H190 geïntegreerde versterker/dac en de Luxman D08u SACD speler. Later werd op verzoek ook nog de Luxman L-509X geïntegreerde versterker aangesloten, het vlaggenschip.
Aantal gasten hadden eigen CD’s meegenomen en er waren veel verzoeknummers. Van Belafonte in The Carnegie Hall (1959!) tot Malia & Boris Blank met het fraaie album Convergence, echt alle muziekstijlen kwamen langs.
Het systeem speelde z’n prijskaartje echt ver voorbij en de reacties waren louter positief. Een flinke dosis high-end muziekbeleving voor een prijs die voorheen niet mogelijk was! Zo kost de combinatie KEF R7 met Hegel H190 excl.bekabeling € 6.850
‘The proof is in the eating’ en we waren bijzonder verheugd dat er direct orders voor dit systeem werden geplaatst en veel bezoekers te kennen gaven terug te komen voor aanvullende demo’s en proefplaatsingen.
Dat de Hegel H190 een ongekende prijs-/prestatieverhouding heeft, dat wisten we al. Dat KEF zichzelf opnieuw heeft uitgevonden en de nieuwe R-serie, werkelijk prachtige speakers vol met innovaties zoals de vented tweeter, 12e generatie Uni-Q en de adaptieve basreflexpoort, heeft weten te realiseren die ook ver boven hun prijskaartje spelen, is gerust een unieke prestatie te noemen. Met de kleine monitor de LS50 had KEF al een parel in huis, met de R-serie zijn er nieuwe juwelen bij.
Daarnaast mochten wij vandaag heel veel nieuwe gasten ontvangen. Men gaf aan heel blij te zijn dat wij ook betaalbaardere audio in het programma hebben die toch uitzonderlijk goed presteert.
Hoewel de officiële sluitingstijd 17.00 uur was, beëindigden wij deze show pas om 18.30 met de akoestische live uitvoering van Paul Simon’s Sound of Silence (2011 NYC)
Lees hier het leuke verslag van het audiomagazine HVT Maart 2019 geschreven door Marnix Bosman.
Van de KEF R-serie staan de modellen R5, R7 en R11 continu demonstratieklaar, een mailtje of belletje is genoeg, dan zorgen wij voor de gewenste combinatie, een vrijblijvende demo en een heerlijke koffiespecialiteit.
Onze grote dank aan alle bezoekers!

Team ListeningMatters

Peter, Ton, Ben en Kees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.