Hegel 590 met KEF Blade Two

Nog maar nauwelijks bijgekomen van een zeer succesvolle X-Fi show waar ListeningMatters A.S mee anticipeerde bij Harmony Audio Import, stond afgelopen weekend 5 en 6 oktober alweer de volgende show in de steigers. Zelfs met een heuse primeur, namelijk de geïntegreerde H590 versterker, het allernieuwste vlaggenschip van het Noorse merk Hegel in combinatie met de KEF Blade Two. Als bronnen gebruikten we de prachtige Luxman D-08U SACD speler en we speelden middels Roon via onze NAS high res bestanden tot 352 kHz.

De fraaie KEF Blade Two speakers verdienen hoge kwaliteit versterkers. Eénmaal aangesloten op de Hegel H590 ging er een muzikale wereld voor onze oren open. De H590 is een zeer krachtige snelle geïntegreerde high-end versterker. Wat een power en wat een muzikaliteit.

De demonstratie werd verzorgd door collega Ben van Leliveld. Muziek van onder andere Konstatyn Napolov (zelf ook aanwezig) met het nummer Until the sun (TRPTK label), het tranentrekkende Danny Boy van Harry Belafonte “live in the Carnegie Hall” uit 1959,  heerlijke bluesrock van Eric Clapton & The Cream met het nummer Stormy Monday.

Vanaf het allereerste moment dat de volumeknop open werd gedraaid waren zowel het ListeningMatters Team als onze gasten zeer onder de indruk en betoverd door de soundstage van deze combinatie. Ook de aanwezige ambassadeur van Hegel, Anders Ertzeid, was laaiend enthousiast over de demonstratie in onze compleet gerestylde livingroom (zie voor een impressie de bijgevoegde foto’s). Quote van Anders Ertzeid; “I’ve never heard this before, it’s amazing”.

Voor een uitgebreide review over de Hegel H590 klikt u hier.

We genieten nog lekker na van het afgelopen weekend. Op naar de volgende show!
Benieuwd naar de muzikale activiteiten van ListeningMatters? Volg ons op social media voor de meest recente nieuwtjes en updates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.