Zanden 6000 - ListeningMatters Audio Systems

Installatie Zanden 6000 versterker

Bij het horen van de naam Zanden komen er veelal reacties binnen als “Ja, dat illustere merk uit Japan heb ik ooit gehoord en zal ik niet snel vergeten!”

Het goede nieuws is dat Zanden sinds enkele maanden terug is in ons land en weer gewoon verkrijgbaar.
Gisteren, vrijdag 1 december, installeerden wij een Zanden 6000 geïntegreerde buizenversterker bij een klant die daar al een tijdje zijn pijlen op had gericht, en nu was het dan zover.

Spelend met een eveneens fraaie Unison Research Performance op een stel Master Contemporary C speakers is jarenlang toch een zekere referentie geweest. Echter, de wens bleef om te upgraden naar een ultiem niveau. Nou, dit is 100% geslaagd met het vervangen van de Performance door de Zanden.

Een Zanden heeft de prettige en unieke eigenschap dat hij niet klinkt als een buizenversterker, dus niet “romantisch verzonnen”, maar wel de organische flow heeft die zelfs een absolute top solid-state versterker toch nog vaak net niet heeft. De punch en slagkracht doen vermoeden dat er een solid-state staat, maar niks is minder waar. Hier is een Zanden aan het werk, en niet zomaar een buis!

Opmerkelijk is de combinatie Master Contemporary C met de Zanden. Opmerkelijk omdat de luidspreker “relatief“ betaalbaar is in vergelijking met de toch wel wat kostbaarder Zanden 6000 integrated. Wij roepen het al jaren: bezuinig niet op de versterker! Liever binnen een bepaald budget een wat meer betaalbare maar tonaal kloppende luispreker met een super versterker, dan een extreem kostbare luidspreker met een te lichtvoetige versterker.

Terugkomend op deze levering van de Zanden 6000, wij hebben iemand achtergelaten die letterlijk “over the moon“ is met zijn nieuwe aanwinst! Deze set maakt griezelig mooi muziek waarbij je tot op het puntje van je stoel wordt gemanoeuvreerd en dat was nou net het doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.