KEF MUON – Live Music is Our Reference

Met plezier kijken we terug  op een aantal recent gehouden shows op Koningsnacht donderdag 26 april en zaterdag 28 april met de zeer exclusieve KEF MUON show luidsprekers. Deze waren beschikbaar gesteld door de distributeur GP Acoustics.

Aangestuurd door maar liefst twee stuks Hegel H30 mono versterkers.

Omdat het thema “Live Music is our Reference” was, hebben we ook een Special guest uitgenodigd. Niemand minder dan Mathilde Santing mochten wij 26 april ontvangen voor een prachtig akoestisch concert in onze grote demoruimte. Samen met haar gitarist Bastiaan Mulder nummers vertolkte zij de tijdloze muziek van Joni Mitchell. De muziek van Joni is uitdagend omdat zij in vele gitaarstemmingen speelt. Wat perfect werd beheerst door Bastiaan.

Tussendoor was het de beurt aan de KEF MUON en Hegel combinatie. Ook Mathilde was sprakeloos aan het luisteren en complimenteerde ons met de muzikaliteit van deze topset. Het leek wel of Eva Cassidy live in onze demoruimte stond te zingen.

Ook het Requiem van Rutter werd met applaus ontvangen.

Aan het einde van de avond kregen alle gasten de CD “Both Sides Now” van Mathilde die zij persoonlijk signeerde. Een hele fraaie herinnering aan deze mooie avond.

Zaterdag 28 april deden we de Muon – H30 show dunnetjes over met wederom een geweldige zangeres. Ook zij besloot met haar vaste gitarist om volledig akoestisch en onversterkt te spelen. Haar thema waren chansons. Nu eens niet alleen de zeer bekende chansons, maar juist meer onbekend werk. Het overgrote deel van deze dag werd uitsluitend live tracks gedraaid en wederom deed het systeem dit met verve en grote klasse.

Met weemoed namen we afscheid van de machtige sound sculpturen die de KEF Muon’s zijn. Zij gingen op weg naar de volgende show; de High-end Münich!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.