• No products in the cart.
Chord Electronics - Chattelin Audio Systems

Grenzeloze Innovatie

Chord Electronics vindt zijn oorsprong in de avionics, ofwel de technologie-industrie voor de luchtvaart. In deze industrie zijn de fouttoleranties 0.0% en gaat alles om precisie. Chord gebruikt veel technieken uit deze wereld, maar past ze toe in een wel heel muzikaal en verfrissend jasje. Chord Electronics producten hebben dan ook een heel ander uiterlijk dan elke andere audio-apparatuur.

Het bijzondere aan Chord Electronics is dat alles, van de FPGA-codes tot de DAC-chips zelf, in huis wordt ontwikkeld én gefrabriceerd. Zo kunnen zij een absoluut kwaliteitswaarmerk garanderen. Chord richt zich dan ook op ’s wereld’s best-klinkende hi-fi en het zetten van een nieuwe standaard in innovatie. En dat in visueel unieke en audiofiel klinkende ontwerpen die hun tijd ver vooruit zijn.

” Het bijzondere aan Chord Electronics is dat alles, van de FPGA-codes tot de DAC-chips zelf, bij Chord zelf in huis ontwikkeld én gefabriceerd wordt. Zo kunnen ze dan ook een absoluut kwaliteitswaarmerk garanderen. “

Chord Electronics DAVE Silver - Chattelin Audio Systems

Chord Electronics DAVE

De Chord Electronics DAVE is het vlaggenschip model DAC van Chord, en daarbij een waar referentie-product met Chord’s nieuwste FPGA technologie. Simpel gezegd, het is misschien wel de meest geavanceerde DAC ter wereld. DAVE staat voor “Digital to Analogue Veritas in Extremis”, een term die wij met recht vinden passen bij de Chord Electronics DAVE. De DAVE beschikt dan ook over twintig jaar aan research en ontwikkeling van het laboratorium van Chord Electronics.

In het hart van de Chord DAVE ligt dan ook de Spartan 6 Field Programmable Gate Array (FPGA) met 1.000 keer grotere rekenkracht dan elke andere DAC. Deze FPGA is dan ook gevuld met miljoenen regels code om te zorgen dat de DAC elke situatie perfect aankan en een muzikaal absoluut transparante sound neerzet. De DAVE heeft daarnaast een zeer uniek uiterlijk die je echt eens ervaren moet hebben. Komt u hem ook eens beluisteren in onze showroom?

X