Nieuwsbrief December 2022


Nieuwsbrief December 2022

Beste Luisteraar,

Met deze nieuwsbrief houden wij onze klanten en relaties graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hoogwaardige audio. Met de kerstdagen in het vooruitzicht hebben wij voor u het ultieme cadeau in huis van Devialet of een mooie kabel van Siltech.

Daarnaast verwelkomen wij van Hegel een prachtige versterker set en is er een interessante aankondiging van Silent Angel die met een nieuwe netwerk switch gaat uitkomen. In het zonnetje gezet wordt de Dan D’Agostino Progression S350 versterker vanwege zijn weergavekwaliteiten en tenslotte de aankondiging van onze aanwezigheid op de Masters Expo 2022 in de RAI Amsterdam.

Devialet Mania

Devialet introduceert met de Mania de eerste portable luidspreker met een 360 graden stereo geluid. Met dank aan Devialet’s Active Stereo Calibration dat zorgt voor een realistische weergave over een groot frequentiebereik. Devialet heeft zelfs zijn Speaker Active Matching weten te implementeren in de Mania. In de bescheiden behuizing van 176x193x139mm stopt Devialet maar liefst vier full range luidsprekers en twee woofers, waarbij iedere luidspreker wordt aangestuurd met zijn eigen versterker. Overal waar je muziek wil hebben is de Mania de eenvoudigste oplossing, waarin de nieuwste technieken zijn verwerkt voor een optimaal bedieningscomfort.

Image
Met de Devialet Mania heb je geen kabels meer nodig om muziek te streamen. Binnenshuis maak je gebruik van voor onder meer Spotify Connect en van AirPlay2, terwijl buitenshuis Bluetooth wordt geactiveerd. De Devialet is bestand tegen waterspetters en kan met een volle accu 10 uur achtereen blijven spelen. Opladen gaat eenvoudig via het meegeleverde docking station dat van stroom wordt voorzien via de universele USB-C connector. Maak de Mania wakker met Alexia in een domotica omgeving en vertel de Mania welke muziek je graag hoort. Harder/zachter, skip naar een andere track, de voice control activeert elk commando. De Mania heeft een klein beetje de vorm van een kerstbal, een reden te meer om hem onder de boom te leggen.
Image

Siltech Classic Legend

Het team van Listening Matters was te gast bij kabelmaker en Nederlands trots Siltech in Elst. Met eigen ogen konden wij zien hoe kabels worden gemaakt en hoe streng de kwaliteitscontrole op elke kabel is. Meten is weten en daarom wordt elke kabel getest voordat hij wordt ingepakt. Reden van het bezoek is de recent uitgebrachte Classic Legends serie kabels, die de opvolgers zijn van de Classic Anniversary series. Classic Legend is een opeenstapeling van 30 jaar onderzoek naar geleider materiaal, isolatie en gedrag van kabels.

Om te komen tot een product dat niet alleen technologisch sterk is verbeterd maar tevens zorgt voor een hogere weergave kwaliteit en accurate timing van het muzieksignaal. De Classic Legend kabels hebben een geringe capaciteit, een groot frequentiebereik en de laagst mogelijke vervorming.

Dat alles voor een zuivere, gebalanceerde klank en een optimaal stereobeeld. De Classic Legend is er in drie gradaties: 380, 680 en 880, waarbinnen interconnects, luidsprekerkabels en netsnoeren vallen. Gebruik is gemaakt van G9 zilver-goud geleiders, drie-laags isolatie en een zeer dichte afscherming. Dat alles afgeleid van de Siltech Crown series om kabels te kunnen vervaardigen die op alle fronten 2,5 maal beter presteren ten opzichte van de eerdere Classic series..

Image

Hegel P30A Voorversterker

Hegel komt met een combinatie van een P30A voorversterker en een H30A eindversterker die als bijnaam van de fabriek “The Conductor” meekregen. De P30A is een referentie voorversterker, één van de belangrijkste onderdelen in een keten. De kleine signalen die door een voorversterker heen gaan zijn gevoelig voor vervorming, ruis en brom, de P30A is daarbij de dirigent die de signaalweg bewaakt, niets toevoegt, niets weglaat. Hegel gaat voor de componenten niet over één nacht ijs, de FET transistoren in de signaalweg zijn stuk voor stuk gemeten en met elkaar gematched. De lay-out van de printplaten is zodanig dat de signaalweg kort wordt gehouden, het aantal componenten in de signaalweg is geminimaliseerd. Dat allemaal om vervorming en interferentie voor te zijn. Slechts twee transistoren per kanaal en een stereovolumeregelaar kunnen het signaal beïnvloeden in de P30A. De P30A is volledig gebalanceerd opgebouwd en bestaat eigenlijk uit twee mono versterkers in één behuizing. Uiteraard maakt Hegel ook in de P30A gebruik van de Hegel SoundEngine technologie. De P30A heeft twee gebalanceerde ingangen, drie RCA ingangen een Home Theater pass-true. De uitgangen zijn enkel uitgevoerd voor XLR en dubbel voor RCA.

Image

Hegel H30A Eindversterker

De bijpassende Hegel H30A eindversterker kan zowel als stereo als mono versterker worden ingezet, waarbij in mono een vermogen van 1100 Watt in 8 Ohm ter beschikking staat aan de uitgang. De versterker blijft stabiel tot een last van 1 Ohm en kan daarom elke luidspreker aansturen die te bedenken is. De H30A gebruikt daarvoor twee transformatoren in de voeding van elk één kilowatt met een buffer van 270.000 uF aan condensatoren. In totaal zijn 56 transistoren ingezet om het enorme vermogen soepel te leveren. Vermogen is fijn, pas als de versterkeringang ook met zorg is ontworpen. Per kanaal is een paar FET transistoren de reden dat de harmonische vervorming minimaal blijft, terwijl alle andere vormen van vervorming weg blijven, met dank aan de SoundEngine van Hegel. Daarmee zal een Hegel H30A nooit hard of schel klinken, juist het tegenovergestelde. Luistermoeheid is niet langer aan de orde als u een Hegel P30A met één of twee H30A eindversterkers combineert. Na de aankondiging aan de dealers is door ons reikhalzend uitgekeken naar de komst van deze Hegel dirigent.

Image

Silent Angel Bonn NX – High end Switch

Silent Angel introduceert een topmodel netwerk switch voor het streamen van muziek in uw woonomgeving. Eerder was de Bonn N8 switch al een topper, zeker indien gecombineerd met de Forester F1 voeding van hetzelfde merk, met de Bonn NX gaat Silent Angel nog een groot aantal stappen verder. Voor het voorkomen van ruis op de ethernetpoorten, het accuraat doorgeven van de ethernet pakketten, het bestrijden van latency en broadcast interferentie is de Bonn NX dé oplossing.

Ruis uit PC ’s, TV’s en andere aangesloten apparatuur met een RJ-45 bus wordt niet langer doorgegeven aan de muziekstreamer. Om dat te bereiken heeft de Bonn NX een 25MHz TCXO klok aan boord (Temperature Controlled Crystal Oscillator), die kan worden overbrugd door een externe ultra precisie klokgenerator aan te sluiten. De contacten van de acht Gigabit ethernet aansluitingen zijn voorzien van een goudlaagje tegen corrosie. Een dedicated schakelende voeding is ingebouwd zodat de signaalwegen kort blijven en losse kabels niet nodig zijn.
Een voeding die voldoet aan de eisen zoals gesteld voor radar apparatuur, hetgeen betekent dat de eigen ruis extreem laag moet zijn. De imposante behuizing van de Bonn NX bestaat uit twee lagen, de binnenste kast is van gegalvaniseerd staal gemaakt, de buitenkant bestaat uit een aluminium legering met dempende eigenschappen. Deze dubbele Bonn NX opbouw voorkomt het ontstaan van wervelstromen en maat de Bonn NX ongevoelig voor RFI instraling. De Bonn NX vormt een welkome aanvulling op bestaande Silent Angel ethernet switches en streaming modules. High-end streaming kan hoorbaar verder worden geoptimaliseerd.
Image

Dan D'Agostino Progression S350 Eindversterker

Bij Listening Matters is dat binnen de audio op dit moment de Dan D’Agostino Progression S350 stereo eindversterker. De best klinkende eindversterker in huis. De Dan D’Agostino Progression Stereo levert 350 Watt bij 8 Ohm, 700 Watt bij 4 Ohm en tot aan 1.400 Watt bij 2 Ohm. De krachtbron is verborgen in een behuizing die dienst doet als koellichaam.

Een blok aluminium van 22 kilo wordt daarvoor in een freesbank bewerkt, daarna geanodiseerd in zilver of zwart. De Progression Stereo S350 valt niet alleen op door de fraaie vormgeving, uniek is de vermogensindicator aan de voorzijde. De liefde van Dan D’Agostino voor klassieke auto’s en Zwitserse uurwerken is in de meter te herkennen aan de wijzers en de aanduidingen. Dan D’Agostino werd geïnspireerd door de wijzers van oude Bugatti’s en door tourbillon mechanieken van horlogemaker Breguet. De blikvanger heeft een hoge reactiesnelheid wat zorgt voor een realistische blik op het afgegeven vermogen.

Dan D’Agostino ontwierp in eigen beheer voor zijn versterkerlijn het innovatieve Super Rail Circuit, twee voedingslijnen waartussen het muzieksignaal wordt gemoduleerd. In simpele bewoordingen gesteld is het Super Rail Circuit een met transistoren opgebouwd hoogspanning circuit dat de positieve eigenschappen van de elektronen buis zorgvuldig nabootst.

Een oplossing voor een technisch probleem dat niet alleen zorg draagt lage vervorming en grote dynamiek, ook voor een optimale controle over de versterker en over het betrouwbaar leveren van vermogen aan de aangesloten luidsprekers. Voor het kunnen leveren van dat vermogen is een 2000 VA voedingstransformator gebruikt met daarachter een flinke condensator buffercapaciteit. Per kanaal zijn 24 uitgangstransistoren in de schakeling opgenomen. Het resultaat is zowel optisch als hoorbaar een meesterwerk van deze Amerikaanse versterkerbouwer. Kom de versterker bij ons beluisteren, gekoppeld aan de met zorg geselecteerde luidspreker modellen die in de winkel staan opgesteld.

Image

Listening Matters op de RAI

Listening Matters geeft acte de présence op de Masters Expo 2022 in de RAI in Amsterdam. Het evenement geeft ruimte aan bedrijven om de topmodellen uit hun collectie te laten zien. Dat gaat op voor interieur, voor mode, voor vaartuigen, ook voor spraakmakende gastronomie, live entertainment, kunst en design. Musici, dansers, zangers, proeverijen, intieme podia en live kunst: overal valt wat te beleven. Wat betreft Listening Matters wordt het een herhaling van de uiterst succesvolle introductie van Linn systemen in Den Haag, een merk van wereldklasse waar Listening Matters het dealerschap van heeft verworven. Opstellingen worden gemaakt met Linn streaming en versterkers gekoppeld aan KEF Blade luidsprekers, daarnaast opstellingen voor zowel stereo als voor multiroom. Bezoek daarom Listening Matters op Masters Expo die gehouden wordt van 8 t/m 12 december onder de noemer: MASTERS EXPO – The Colourful Edition.

Graag tot ziens bij Listening Matters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.