Wilson Audio Sabrina

Nieuwsbrief Januari 2023


Nieuwsbrief Januari 2023

Nieuwsbrief Januari 2023

Het nieuwe jaar is net begonnen en wij spreken de wens uit dat het voor al onze klanten en relaties een fantastisch jaar mag­­ worden. Gevuld met muziek uit prachtige luidsprekers. Voor ons is 2023 begonnen met een totaal vernieuwde website, een nieuwe Linn platenspeler en wat oudere vrienden, die het verdienen om weer eens in de schijnwerpers te staan vanwege de geweldige kwaliteit die zij vertegenwoordigen. 

Nieuwe Website

Via www.listeningmatters.nl komt u uit op onze totaal vernieuwde website waarvan de indeling een metamorfose heeft ondergaan. In de afgelopen maanden is met een team in brainstorm sessies gekeken wat voor onze klanten het meest overzichtelijk is en hoe het snelste naar de juiste pagina genavigeerd kan worden. Het resultaat is directe toegang tot komende events, tot klantenservice, afgeronde projecten bij onze klanten en uiteraard een tot volledig overzicht van ons assortiment. Ook ziet u in één oogopslag welke nieuwe ontwikkelingen onze voordeur binnenkwamen, welke producten in de spotlights staan en hoe u ons op de voor u eenvoudigste manier kunt bereiken. Met de vernieuwde website willen wij de klanten niet alleen informeren maar ook betrekken bij onze fantastische hobby en deelgenoot maken van hetgeen waar het team van Listening Matters zijn hart aan heeft verloren. Neem eens een kijkje en laat ons vooral weten of u het resultaat net zo mooi vindt als wij.
Image

Linn Majik LP12 MC

met Koil element

De Linn LP12 draaitafel vormt de rode draad in het 50-jarig bestaan van Linn als bedrijf. In 1973 werd de eerste LP12 geïntroduceerd en sindsdien is het een constante gebleken die bij elke vinylliefhebber het hart iets harder doet kloppen. De Majik LP12 MC is de meest voordelige versie van de LP12 en is inmiddels op voorraad bij Listening Matters. De Majik LP12 maakt gebruik van een door Linn ontwikkeld sandwich subchassis, is voorzien van een Karousel lager, een ingebouwde low-noise voeding en biedt plaats aan een Krane toonarm. De Krane is een statisch gebalanceerde arm gemaakt uit aluminium en roestvaststalen onderdelen.
De verticale lagering is een combinatie van Tungsten staal en saffier, de dubbele horizontale lagering bestaat uit keramiek, samen zorgdragend voor een levenslange ultra lage frictie. De headshell is eenvoudig verstelbaar voor een optimale geometrie en is passend voor alle Linn elementen. Listening Matters heeft gekozen voor de Majik uitvoering met het nieuwe Koil MC element. Een moving coil element met aan het einde van de boron cantilever een naakte diamant, geslepen in een micro lineaire vorm voor de beste aftasting. De Majik console is verkrijgbaar in diverse afwerkingen passend bij uw interieur. Ook na 50 jaar Linn is het nog steeds niet te laat om uw eigen LP12 in huis te halen en zoals altijd zorgt Listening Matters voor een correcte afregeling van de Majik LP12 MC, de Krane toonarm en het Koil element.
Image

PMC

Fact.8 Signature & Twenty5 24i

Al langer in het assortiment zitten luidsprekers van de Professional Monitor Company, afgekort tot de handelsnaam PMC. PMC weet zich in de markt te onderscheiden van andere luidsprekermerken doordat zij een lange historie hebben in het vervaardigen van luidsprekers voor de professionele markt.
Die signatuur is het beste te herkennen in de fact series, transmissielijn weergevers die de door studio’s vereiste weergave dicht benaderen. Grote mate van dynamiek, een vlak frequentieverloop, diep doorlopen naar de onderste bastonen en een neutrale, natuurlijke weergave zijn de hoofdkenmerken. Het kleinste model van de fact reeks is de 8 signature. Een slank model luidsprekers die zich onopvallend laat plaatsen in de leefruimte, zijn kastinhoud haalt uit de diepte en niet uit de breedte van de kast. Wie eenmaal de fact met zijn unieke eigenschappen in het hart heeft gesloten, heeft een vriend voor het leven. Mede omdat PMC maar liefste 20 jaar garantie geeft op de weergevers.
Demo Aanvragen
De twenty5 modellen zijn anders afgestemd dan de fact series. Twenty5 is een luidspreker met een minder uitgesproken studio karakter. Trouw aan de eigen PMC filosofie is het wederom een transmissielijn met alle voordelen van dien voor de lage tonen weergave. De 24i is een tweeweg model dat vriendelijker omgaat met opnames van mindere kwaliteit dan de niets verhullende fact.8 signature. De Twenty5 vergeeft wat meer in vele opzichten, is warmer van klank en zal veel luisteraars die schrikken van een niemand ontziende studio monitor langer boeien. Ook de vormgeving is anders. De enkele woofer van de twenty5 24i heeft een groter conusoppervlak ten opzichte van de kleine, dubbele woofer in de fact en daarvoor is een bredere kast noodzakelijk. Minder diep, met een licht naar achteren hellende baffle, is de kast met echt houtfineer net zo fraai afgewerkt. Zowel de fact.8 signature als de twenty5 24i zorgen voor langdurig luisterplezier, ieder op een eigen manier, waarbij de voorkeur voor het weergave patroon aan de klant wordt overgelaten.
Image

Grimm MU1

Wie op zoek is naar de meest gewaardeerde en wellicht beste streaming weergave kan niet om de Grimm Audio MU1 heen. De Grimm is een 100% Nederlandse streamer die werkt op basis van Grimm Audio en Roon software. De MU1 is zowel het hart van streamen als een digitale speler, waarbij een koppeling nodig is met een externe DAC. In de MU1 is plaats voor het opslaan van muziekfiles, maar de MU1 kan ook worden gekoppeld aan een NAS of via Room gebruik maken van streaming diensten en internet radio. Grimm Audio heeft bewezen middels regelmatige updates van de software dat het potentieel van de MU1 telkens mee kan groeien met de nieuwste ontwikkelingen op streaming gebied. Eigenaren van een MU1 roemen naast de stabiele werking de zuivere weergave van digitaal opgeslagen muziek, zonder artefacten, zonder jitter, zonder zelf iets toe te voegen aan de weergave of er afbreuk aan te doen.
Image

Mola Mola Tambaqui

De MU1 verdient de beste DAC die te verkrijgen is en Listening Matters koppelt de MU1 daarom graag aan de eveneens Nederlandse Mola Mola Tambaqui converter/voorversterker of de Linn Organik DAC/speler. Hoewel de twee spelers totaal verschillen in opbouw zijn ze beiden in staat de transparantie en zuiverheid van het digitale signaal uit de MU1 volledig verliesvrij om te zetten naar een analoog signaal, dat kan worden versterkt door een eindversterker voor de luidsprekers.

Image

Linn Organik DAC

Of in het geval van een totaal Linn systeem digitaal naar de luidspreker kan worden overgezet. De Grimm MU1 is al jaren dé standaard voor Listening Matters als het gaat om digitale bronnen. Daarnaast levert Listening Matters Grimm actieve luidsprekers in diverse uitvoeringen, al dan niet voorzien van speciale subwoofers. Grimm Audio heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd en kreeg awards van toonaangevende binnen- en buitenlandse audio tijdschriften.

AudioQuest Niagara 3000

AudioQuest heeft met zijn Niagara serie een succesvolle reeks netfilters op de markt gebracht die in vrijwel alle gevallen de netspanning zuiver en zonder dynamiekverlies kan leveren aan audio systemen.
Image

Dat de vervorming van netspanning de bron is van veel problemen in de weergaveketen wordt al langer onderkend. Er zijn veel merken filters op de markt welke ieder op hun eigen manier proberen de netspanning te ontdoen van onzuiverheden. Vervuiling die de oorzaak is van hardheid, vlakke weergave, vervorming en onrust in de weergave van muziek en/of beeld. Onzuiverheden opgewekt aan de bron bij de energie centrale, daarna thuis versterkt door opladers, LED lampen, Wi-fi, goedkope opladers uit China en omvormers voor zonnepanelen. 

AudioQuest heeft met zijn Niagara serie een succesvolle reeks netfilters op de markt gebracht die in vrijwel alle gevallen de netspanning zuiver en zonder dynamiekverlies kan leveren aan audio systemen.  De Niagara reeks bestaat uit de 1200, de 3000 en de 5000 (en de slechts weinig toegepaste 7000). Meest ingezet is de Niagara 3000, een netfilter dat een interne buffer kent om snel een maximale stroom te leveren als een audiosysteem dat nodig heeft. Zodat het vaak genoemde dynamiekverlies veroorzaakt door netfilters niet van toepassing is. 

De Niagara 3000 heeft twee outlets voor een eindversterker, actieve luidsprekers of een subwoofer, daarnaast vijf outlets voor bronnen. Bronnen zowel digitaal als analoog. De fraai afgewerkte behuizing verbergt uitgekiende techniek waar stroom goeroe Garth Powell voor tekende bij AudioQuest. Wie optimaal wil kunnen genieten van zijn of haar audiosysteem kan in ons dichtbevolkte Nederland, waar het lichtnet steeds meer wordt overbelast wat leidt tot steeds meer vervorming van de zuivere spanning en stroom, eigenlijk niet meer om een goed netfilter heen. Breng de rust terug in uw systeem, waarmee het luistergenoegen wordt vergroot.

Wilson Audio Sabrina X

De Wilson Audio SabrinaX is een compacte, vloerstaande luidspreker van nog niet eens één meter hoog, maar wel een echte Wilson. Het drieweg basreflex systeem heeft een gewicht van 50 kilo, wat al aangeeft hoe Wilson zijn luidsprekers weet te bouwen. De SabrinaX is geheel opgetrokken uit het stijve, massa trage en in eigen huis ontwikkelde Wilson X materiaal. Met als eindresultaat een open en homogene weergave, sprekende dynamische contrasten en lage vervorming. De drie drivers staan faserein ten opzichte van elkaar in de schuine baffle. Wilson kiest de leverancier van zijn drivers met zorg uit en laat de units op eigen specificatie maken. Daarna begint het optimaliseren van de behuizing en het wisselfilter om de beroemde Wilson weergave mogelijk te maken.
De SabrinaX is de opvolger van de Wilson Sabrina, waarbij niet alleen de behuizing maar ook het wisselfilter een upgrade heeft gekregen in de vorm van het toepassen van AudioCapX condensatoren. AudioCapX condensatoren zijn extreem stil en kennen een ongekend lage ruisvloer, wat resulteert in een verbetering in resolutie en detail. In het lage tonen bereik komt de SabrinaX tot 31Hz bij -3db in een doorsnede luisterruimte, zodat een subwoofer overbodig wordt gemaakt. De Wilson Audio SabrinaX is een snelle en zeer open klinkende luidspreker, met een kenmerkende hoge mate van detaillering en de van Wilson befaamde doorgifte van energie. Niet voor niets is Wilson een graag geziene gast in de Anna Paulownastraat, waar de SabrinaX eigenlijk altijd wel aanwezig is voor demo doeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.