Nieuwsbrief Oktober 2022

Highlights deze maand

  • Luxman L-507Z geïntegreerde versterker
  • Linn Selekt DSM “Edition” streaming audio
  • Aanbieding Hegel H190
  • Roon 2.0 ARC update en mogelijkheden
  • Kef LSX II actieve luidsprekers
  • Repeat hoofdtelefoons
  • Agenda voor de Linn dagen

Beste Luisteraar,

Met deze nieuwsbrief houden wij onze klanten en relaties graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hoogwaardige audio. In de winkel zijn wij wederom verwend met fraaie producten van bekende leveranciers als Luxman, KEF en Linn. Is er een fantastische aanbieding met Hegel versterking en is er nieuws te melden over Repeat hoofdtelefoons en Roon software voor streaming.

Redenen genoeg om naast onze dagelijkse werkzaamheden in de pen te klimmen en in deze nieuwsbrief een samenvatting te geven van de belangrijkste zaken. Uiteraard kunnen wij in de winkel veel dieper ingaan op de beschreven producten en ze aan u demonstreren.


Luxman L-507Z

Luxman L-507Z

Luxman heeft met de komst van de L-507Z geïntegreerde versterker de nieuwste inzichten en technieken toegepast om muziekweergave tot een topniveau te tillen. De L-507Z gaat met het nieuw ontwikkelde LIFES versterker circuit, waarin feedback op een zodanige wijze is toegepast dat er geen nadelige gevolgen van feedback hoorbaar zijn, een stap verder in de toekomst van muziekweergave dan eerder mogelijk was.

LIFES is een doorontwikkeling van de al beroemde ODNF schakeling (Only Distortion Negative Feedback). LIFES (Luxman Integrated Feedback Engine System) maakt de schakeling eenvoudiger, zodat dynamiek en microdetail beter bewaard blijven, tegelijk is de vervorming omlaag gebracht. Met zijn krachtige ingebouwde eindversterker is de Luxman L-507Z in staat 2×110 Watt aan 8 Ohm te leveren. Een vermogen dat aan 4 Ohm bijna verdubbelt tot 2×210 Watt en daarmee is de versterker in staat vrijwel elke luidspreker krachtig aan te sturen.

Het vermogen wordt geleverd door toepassing van een zware voeding met grote buffers, terwijl het afgegeven uitgangsvermogen in 88 stappen elektronisch wordt geregeld. Het uiterlijk van de Luxman L-507Z is herkenbaar aan de grote analoge VU meters op de voorzijde. De afwerking intern en extern staat op een extreem hoog niveau, een echte Luxman waardig. Ingangen en mogelijkheden zult u nauwelijks te kort kunnen komen.

De L-507Z heeft ingangen voor MM en MC pick-up elementen, voor gebalanceerde en ongebalanceerde bronnen. Toonregeling en loudness zijn voorzien, net als balansregeling tussen linker- en rechterkanaal. Uitgangen zijn er voor luidsprekers en hoofdtelefoons. Een robuuste, volledig uit een aluminium legering vervaardigde afstandsbediening wordt standaard meegeleverd. Als geïntegreerde versterker behoort de Luxman L-507Z tot de top in versterkerbouw in zijn klasse. Listening Matters is er trots op dat Luxman tot het leveringspakket behoort en verzorgt graag een demo met de L-507Z in de hoofdrol.


Linn Selekt DSM: Edition

Linn Selekt DSM “Edition”

Listening Matters is dealer van het Schotse audiomerk Linn dat zich sinds de oprichting en het uitbrengen van de Linn Sondek LP12 platenspeler heeft ontwikkeld tot één van de meest innovatieve fabrikanten in de audio industrie. Linn heeft een eigenzinnige filosofie over hoe apparatuur gebouwd dient te worden ter bestrijding van resonanties in apparaten, gebaseerd op ervaringen opgedaan met analoge apparatuur. Vandaar het oogstrelende ontwerp van Selekt DSM Edition Hub, die is opgebouwd uit in eigen huis vervaardigde delen voor een zo stijf mogelijke behuizing.

Kenmerkend voor Linn zijn de naadloze overgangen tussen de verschillende panelen en de afwerking van de gefreesde platen die een tijdloos lijnenspel vormen. Afkomstig van het topmodel Klimax is de regelaar aan de bovenzijde van de Selekt DSM, gelagerd met een RVS bus en voorzien van 100 individuele LED’s, een regelaar met een zijdezacht gevoel die heel precies controle geeft over de Selekt DSM. De speler is voorzien van een ruime hoeveelheid ingangen zodat analoge en digitale bronnen gebruikt kunnen worden. Zoals het Linn betaamt worden analoge signalen omgezet naar digitaal, waarmee de gehele keten tot aan de actieve versterkers in de luidsprekers zich in het digitale domein bevindt.

De voeding van de Selekt DSM is een Linn Utopik, exceptioneel efficiënt, zeer nauwkeurig geregeld en ultra snel reagerend op de wisselende vraag naar stroom. Leverbaar voor de DSM is een Organik digitaal naar analoog converter, zowel een stereomodel als een nog hoger gekwalificeerde dubbel mono uitvoering. De Organik DAC is een volledig eigen ontwikkeling van Linn en wordt in de audiopers beschreven als één van de allerbeste DAC’s ongeacht het prijsniveau. De Organik DAC is inmiddels ook beschikbaar als upgrade voor de oudere Klimax en Selekt DSM apparaten. Vraag ons wat de mogelijkheden zijn.


Aanbieding Hegel H190

De Hegel H190 versterker met ingebouwde streaming faciliteiten, Airplay en interne DAC behoeft nauwelijks introductie. De krachtige 2x150Watt versterker is ingebouwd in een functionele behuizing met een OLED display aan de voorzijde.

De Hegel H190 is sinds kort, middels een software update, Roon Ready geworden! Niet langer beperkt in het streamen via AirPlay. De analoge ingangen en de high end DAC maken het aansluiten van analoge en digitale bronnen mogelijk. Een hoofdtelefoon aansluiting is de voorzijde is door Hegel niet vergeten. Listening Matters is verheugt deze geïntegreerde versterker tijdelijk aan te kunnen bieden voor een uitermate scherpe prijs van €2.895,- (i.p.v. € 3.895,-)


Roon 2.0 (ARC)

Gebruikers van Roon software weten al lang welke ongekende bron aan informatie over muziek, muzikanten en componisten met Roon ter beschikking staat. Het benaderen van de eigen opgeslagen files sluit naadloos aan op het aanbod van de belangrijkste muziekdiensten.

De Radio functie van Roon speelt uw favoriete muziek random af, waarbij Roon weet welk genre uw voorkeur heeft vanuit de eerste gespeelde track. Roon distribueert de digitale informatie over uw thuisnetwerk naar alle Roon Ready of Roon Tested apparaten. Met altijd dezelfde user interface. Dat gemak en de bedieningsmogelijkheden zijn met de komst van Roon ARC nu overal beschikbaar waar u via internet uw Roon Core kunt benaderen.

Streamen van uw eigen muziekbibliotheek onderweg of op locatie is vanaf nu mogelijk. Op een veilige manier opent de Roon Core zich voor het internet, hetgeen in de 2.0 versie uiteraard optioneel is. Wie liever geen poort in de router openzet naar buiten hoeft dat niet te doen, zonder enige restrictie binnen het eigen netwerk thuis. Voor gebruikers van Roon met een jaarlijks te verlengen of een lifetime abonnement is de upgrade naar Roon 2.0 gratis. Wie om welke reden ook nog vast wil houden aan Roon 1.8 kan een Legacy versie downloaden en installeren.

Natuurlijk is Listening Matters haar klanten graag behulpzaam om de Roon 2.0 versie te implementeren. Want inmiddels is Roon 2.0 bewezen stabiel zodat thuis en onderweg genoten kan worden van uw eigen gekozen muziek.


KEF LSX II

Repeat Hoofdtelefoons

KEF heeft de LSX uitgebracht in de versie II en daarmee de actieve luidsprekers niet alleen voorzien van de nieuwste snufjes, maar tegelijk verder uitgebreid op het gebied van besturing en aansluitmogelijkheden.

De KEF LSX II is leverbaar in de kleuren Carbon Black, Lava Red, Cobalt Blue, Mineral White en Soundwave Edition, moderne kleuren passend in zowel klassieke als eigentijdse interieurs. De KEF LSX II is compact en veelzijdig, klein genoeg om op een plank of bureau te plaatsen, volwassen genoeg om in de huiskamer aan de muur te bevestigen met de juiste accessoires of op een stand te zetten.

Dit tweede generatie all-in-one luidsprekersysteem is verbeterd voor een nóg evenwichtiger geluid in een hogere resolutie van maximaal 24 bit/384kHz. U kunt eenvoudig alles streamen met AirPlay 2, Chromecast, Bluetooth 4.2 of Roon (Roon Ready). Haal uw muziek binnen via Spotify, Tidal, Amazon Music, Qobuz, Deezer, QQ Music of Internet Radio. Daarnaast is de LSX II aan te sluiten op laptop, tv en andere apparaten. HDMI-ARC en USB-C ingangen zorgen voor deze connectiviteit.

Daar blijft het niet bij, multiroom met AirPlay, Chromecast of met Roon, zelfs in combinatie met andere merken luidsprekers, is mogelijk. Verder is er ondersteuning voor Elan, RTi, Crestron Home, Savant en Control4 domotica. De KEF LSX II is gemaakt voor muziek, met eenvoudige bediening, met instructie video’s om hem uit te pakken en aan te sluiten.

Het concept dat begon met de LSX is geperfectioneerd in deze generatie II. Gebleven is de Uni-Q driver van KEF die een tweeter en woofer combineert. Beide drivers worden actief aangestuurd met een 30 Watt versterker voor de tweeter en 70 Watt voor de woofer. Helemaal draadloos is de KEF dus niet, een netsnoer per speaker is vereist.

Nieuw in het assortiment zijn Repeat hoofdtelefoons. Leverbaar zijn drie types vanaf €119,- voor het wired model, tot €269,- voor het draadloze, Bluetooth 5.0 aptX model met noise cancelling.

Repeat heeft zich ten doel gesteld om van hun hoofdtelefoons een duurzaam product te maken, zonder concessies te doen aan geluidkwaliteit en draagcomfort. Dat begint al met de verpakking. Elke Repeat hoofdtelefoon zit in een recyclebare doos, plat genoeg om de door de brievenbus te passen.

De hoofdtelefoon is volledig modulair opgebouwd en wordt door de gebruiker zelf in elkaar gezet met enige eenvoudige handelingen. Daarna is hij klaar voor gebruik. Geen solderen, geen lastige bevestigingen, lukt altijd.

Eén van de redenen om modulair te werken is service en hergebruik. Wie een defect heeft met een hoofdtelefoon van een willekeurig merk zal al soms merken dat reparatie kostbaar is, een lange tijd in beslag neemt en dat zelfs onderdelen na een tijdje niet meer leverbaar zijn. Niet met Repeat. Een vervangend onderdeel wordt dezelfde dag verzonden en is door de eigenaar eenvoudig om te wisselen met het defecte onderdeel. Dat gaat op voor drivers, oorschelpen etc. Zo blijft uw Repeat jarenlang bruikbaar. Repeat is een Nederlandse onderneming met aan het hoofd twee broers met een opleiding industrieel ontwerp.

Agenda Listening Matters

Met het verwerven van het dealerschap van een prachtig merk als Linn kunnen introductiedagen niet uitblijven en daarom zet Listening Matters op vrijdag 18 november en zaterdag 19 november de deuren wijd open. Maak kennis met de doordachte techniek van Linn, laat u verrassen door de glasheldere detailklanken van de Organik DAC, beluister hoe de Linn Sondek LP12 is geëvolueerd tot een uitzonderlijke platenspeler en leer hoe Linn integratie niet alleen met de mond belijdt maar doorvoert in al hun producten.

Graag tot ziens bij Listening Matters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.