Peter Gabriel - Scratch My Back

Peter Gabriel – Scratch My Back

Het gebeurt een paar keer per jaar dat ik tijdens het opruimen na een gezellige dag, teruggefloten wordt door een stuk muziek dat me dwingt te gaan zitten luisteren. Ik had dat afgelopen weekend in onze luisterruimte met Scratch My Back: wat is dit mooi!

Op dit album, uit inmiddels alweer 2010, zingt Peter Gabriel covers van o.a. Bowie, Paul Simon, Talking Heads, Lou Reed en Randy Newman. De opener, Heroes van Bowie zet Gabriel op eigen originele manier meer dan meesterlijk neer.

Ook Paul Simon´s The boy in the Bubble is meesterlijk uitgevoerd. (Luister naar de klassieke arrangementen op de hele plaat!)

Het album is geproduceerd door Gabriel zelf en Bob Ezrin (deze laatste is bij de Floyd-liefhebbers zeer bekend). Het klinkt waanzinnig en krijgt wat mij betreft 8 van de 10 punten.

Ik draaide op een meesterlijk set, bestaande uit de Devialet d´Atelier 900 versterker/dac met een stel Magico S3 luidsprekers en met een Wadia transport gepositioneerd op een Critical Mass Maxxum 11 meubel dat ik ´s ochtends aan een klant mocht demonstreren, en ik werd compleet meegenomen naar alle uithoeken van onze grote luisterruimte…

Echt een prachtig album! En zeer zeker een aanrader voor hen die het nog niet kennen. Aanschaffen dus, want hier word je heel blij van!

Een fijne en muzikale week gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.