KLANTENSERVICE 070 - 363 20 50
  • Geen producten in winkelmand.

Recent ging een lang gekoesterde wens van mij in vervulling, het hebben van een eigen luisterkamer met daarin een prachtige geluidsinstallatie.

Voor het zoeken van hoogwaardige apparatuur heb ik destijds veel shows bezocht, maar snel kwam ik tot de conclusie dat het maken van een keuze moeilijk was;  overal waar ik kwam klonk het goed.

Bij toeval kwam ik een artikel over Chattelin audio tegen en wat me daarin aansprak was hun aanpak. Kort daarna heb ik met Peter Chattelin een afspraak gemaakt en de (on)mogelijkheden toegelicht. Grootste uitdaging was dat de luisterruimte klein is (de kleinste ruimte ooit in te richten volgens Peter), een beperkt budget en de ambitie hoog.

Na verschillende sets te hebben beluisterd was er een duidelijk advies; kies voor een luidspreker met een gesloten principe en grote interne controle. Het advies heb ik overgenomen en hieraan nimmer getwijfeld.

Na een half jaar luisteren heb ik Ben van Leliveld gevraagd of de akoestiek kon worden geoptimaliseerd. Hij vertelde dat in een kleine ruimte het muzikaal snel fout kan gaan wat tot onaangenaam en vermoeiend luisteren tot gevolg heeft. Ben heeft feitelijk (middels metingen)vastgesteld wat de zwakke punten en beperkingen van de luisterruimte zijn en hoe je dit het beste zou kunnen optimaliseren. Ook dit advies is opgevolgd. Met als gevolg dat het systeem nu vrij speelt en het lijkt alsof er geen wanden zijn.

Recent ben ik overgestapt op een hoogwaardige vinyl configuratie die ook door Chattelin is geleverd; draaitafel met hoogwaardig element, phono versterker en recent uitgebrachte kabels van Transparant. Zelfs Peter was onder de indruk van het resultaat.

Nu 1,5 jaar later luister ik in een bescheiden ruimte intens naar muziek weergegeven op een ontzettend hoog niveau. Een niveau wat ik nimmer zou hebben bereikt zonder het advies van Peter en Ben.

Ik kan iedereen aanraden met hun in gesprek te gaan en te luisteren hoe zij je audio wensen in vervulling kunnen laten gaan.

Ik heb er dagelijks plezier van!

X