An Evening With Johan Coorg - ListeningMatters Audio Systems

Showverslag: An Evening with Johan Coorg

Het gebeurt niet zo vaak dat de brand ambassador van KEF, Johan Coorg, in Nederland is. 16 november hadden wij de eer dat Johan onze winkel aan de Anna Pauwlonastraat 58 te Den Haag bezocht om een demo te verzorgen van de formidabel klinkende Blade Two luidsprekersysteem. De belangstelling was dan ook groot en als kers op de pudding werd door de distributeur GP Acoustics ook nog de schitterend ontworpen KEF LS50 Wireless designed by Marcel Wanders, met echte handtekening, bij ons afgeleverd.

Het Blade Two systeem was geplaatst door onze partner Acoustic Matters en bij de sound check was Johan Coorg enorm verrast door de kwaliteit van de weergave. Zo goed had hij zijn favoriete tracks nog nooit op het Blade systeem gehoord dat werd aangestuurd door de Hegel HD30 voorversterker en H30 eindversterker. Dat beloofde wat voor de show!

Nadat onze gasten even hadden kunnen wennen aan het systeen, werd Johan Coorg door Ben geintroduceerd. Dit werd de start van een wervelende presentatie waarbij hij ronduit vertelde over de historie van KEF, de overname vele jaren geleden door GP en de enorme vernieuwing die KEF daarna doorvoerde. Ongelimiteerde budgetten om de speakers qua weergave en design naar absoluut topniveau te brengen. GP had voor deze avond KEF’s statement de MUON speaker meegenomen. Een sculpture uit puur aluminium gepolijst op het allerhoogste niveau. Hierna kwamen de Blade en Blade Two. Eveneens baanbrekende speakerontwerpen met puntbron weergave middels de fameuze Uni-Q midden/hoog weergever. Een fullrange systeem waarbij ook de 4 kleine basdrivers als puntbron fungeren. Een stereobeeld en focus die z’n gelijke niet kent, prachtige dynamiek, snaarstrak laag en neutrale tonale balans!
Johan liet ons genieten van vele vaak highres tracks maar ook een digitale remaster van een symfonieorkest opgenomen in 1964. George Duke, Neil Young t/m De Basio Natuurlijk werd er geopend met de spectaculaire soundtrack uit de film Blade Runner, wow!

Na de show was ons publiek toch wel benieuwd hoe de kleine KEF LS50 Wireless met ROON klinken. We trokken de stoute schoenen aan, plaatsen de LS50 Wireless spontaan naast hun grote Blade broer in onze grote demoruimte. De eerste muziek klonk, verbazing alom, hoe kan zo’n klein systeem zo goed klinken in een echt grote ruimte met meer dan 20 luisteraars. Tot onze grote vreugde werden er spontaan 4 systemen besteld!

Kwaliteit bewijst zichzelf en u bent van harte uitgenodigd deze sublieme KEF’s bij ons te beluisteren en van het design te genieten. Wij danken KEF en GP Acoustics dat zij deze speciale avond mede hebben mogelijk gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.