Showverslag Battle of the Integrated

Er zijn geweldige geïntegreerde versterkers op de markt. Bij ListeningMatters begint dat met bijvoorbeeld de Hegel H90 die zelfs streaming en een zeer goede DAC aan boord heeft.

Met deze shows hebben we een selectie van geïntegreerde versterkers gedemonstreerd en dus met elkaar vergeleken:  Hegel H360, Luxman 590MkII en Mark Levinson 585

Stuk voor stuk zeer verschillende ontwerpen, verschillende (hogere) prijsklassen ook met als verbindende schakel dat ze allemaal muziek maken. Als luidspreker hadden we de Wilson Audio Sabrina uitgekozen.

Om het vergelijk zo eerlijk mogelijk te maken, hadden we een viertal muziekstukken gekozen die vervolgens op identiek volume werden gespeeld. Klassiek, Jazz en Rock muziek. Van Keith Jarret tot Eric Clapton live in de Royal Albert Hall.

Iedereen zat op het puntje van de luisterstoel en gezien de positieve reacties mogen we concluderen dat dit een zeer vriendelijke en geslaagde ‘battle’ was. Stuk voor stuk bijzonder muzikale versterkers waarbij persoonlijke smaak uiteraard een rol speelde.

  • De Hegel H360 met een verrassende prijs/prestatieverhouding. Een sound en stereobeeld die de prijs ver overstijgen.
  • De klasse A Luxman 590MkII, diepe bassen en een buizenachtig geluid, zeer muzikaal.
  • De Mark Levinson 585 liet iedereen horen waar high-end audio toe in staat is. Diverse bezoekers merkten op dat de ML585 het beste van beiden was met een stereobeeld/staging waardoor je je letterlijk in de Blue Note club waande.

Onze dank aan alle bezoekers. Uw enthousiasme en betrokkenheid werkte ook voor ons zeer aanstekelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.