Show Grimm Audio LS1a - Eelco Grimm & Guido Tent - ListeningMatters Audio Systems

Showverslag Grimm Audio LS1a

Vrijdag 1 september jl. werd een nieuw actief speakersysteem aan de audio pers voorgesteld. De Grimm Audio LS1a. Grimm Audio had haar nieuwe dealer in Den Haag gekozen als plaats van deze primeur.

Ins & Outs

De LS1a heeft een concurrerende prijsstelling waardoor de sublieme kwaliteit van de Grimm Audio speakers binnen handbereik komt van een veel grotere groep muziek- en audioliefhebbers. Een vollledig actief systeem dus inclusief krachtige Ncore versterkers en D/A converters die volledig op elkaar en de gebruikte luidsprekers zijn afgestemd.

Vanaf € 13.000,- per stereopaar. Alleen een bron zoals streamer, CD speler en/of platenspeler volstaat om maximaal te genieten. Er zijn 3 digitale ingangen beschikbaar, een USB (meerprijs) en 1 analoge ingang.

Eelco Grimm en Guido Tent gaven een enthousiaste uitleg over het ontwerp en de technische doelstellingen. Zelfs de basis 2-weg uitvoering kan voor kleinere (woon-)kamers al vanaf 20Hz zijn werk doen. Met toevoeging van de Grimm subwoofers wordt een 3-weg gecreëerd die nog meer autoriteit en rust brengt. Zelfs een optie met de nieuwe onovertroffen Direct Motional Feedback subwoofers is mogelijk. Ook qua design is de LS1a goed inpasbaar in alle soorten interieurs, immers de kast is tegen meerprijs in iedere RAL kleur te verkrijgen! Er is zelfs een upgrade pad beschikbaar zodat de LS1a uiteindelijk kan transformeren naar het topmodel LS1be. Kortom, een toekomstvaste investering.

Guido Tent - Grimm Audio LS1a Show - ListeningMatters Audio Systems

Veelzijdigheid & Muzikaliteit

De LS1 wordt reeds in vele gerenommeerde sound studio’s gebruikt. Wist u dat de regieruimte van het wereldberoemde Concertgebouw de LS1’s gebruikt?

Door Guido Tent en Ben van Leliveld werd de veelzijdigheid en muzikaliteit van het systeem gedemonstreerd in de grote demoruimte. Als bronnen werden gebruikt ROON streaming en CD.

De aanwezigen waren positief verrast wat een geweldige geluidskwaliteit reeds werd bereikt met de basis 2-weg uitvoering in Den Haag. Van eenvoudige easy jazz met Toots Tielemans en Shirley Horn tot en met grootschalig symfonisch werk van het Minnesota Orchestra, het was puur genieten. Na een korte pauze werden de DMF subwoofers toegevoegd en transformeerde de LS1a naar een krachtig fullrange systeem.

Met een prijskaartje van € 23.000,- een systeem dat vele concurrenten die een veelvoud hiervan kosten achter zich laat.

Het werd duidelijk dat de LS1a inderdaad “spot on” is waar het gaat om impulse response, fasereinheid en tonale zuiverheid. Het systeem speelt van 40Hz t/m 25Khz binnen 1dB zuiver. Onvoorstelbaar goed voor een fullrange systeem.

Ben van Leliveld met Grimm Audio LS1a - ListeningMatters Audio Systems

Enthousiasme

Uiteindelijk sloot deze avond veel later af dan gepland vanwege het enthousiasme en de behoefte om toch vooral veel fraaie muziek te horen. Zaterdag 2 september werd deze introductie nog eens dunnetjes overgedaan, met wederom vele zeer enthousiaste en positieve reacties.

Vanaf heden is deze nieuwste telg van Grimm Audio, de LS1a samen met zijn grote broer, de referentieklasse LS1be, te beluisteren. Van harte aanbevolen en neem vooral uw eigen muziek mee!

Namens het team hopen wij u graag binnenkort te ontmoeten. Heerlijke verse koffie, thee of drankje staan voor u klaar.

Ook benieuwd naar de Grimm Audio LS1a? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.