Showverslag MIMI featuring LUXMAN

Showverslag MIMI featuring LUXMAN

Zaterdag 21 september 2019 was het eindelijk zover, de show met Kroma Audio en Luxman. Namens deze merken hadden wij de MIMI luidsprekers en de L-509X geíntegreerde versterker opgesteld. Dit betreft in meerdere opzichten een bijzondere set. Immers, Luxman is één van de oudste audiomerken in de wereld en streeft naar een natuurlijk en muzikaal geluid. Producten van Luxman kenmerken zich door een retro look en een bouwwijze die op eenzame hoogte staat. Kroma Audio is een high-end luidsprekermerk uit Spanje, jong en modern. Kroma Audio streeft eveneens naar een levensecht natuurlijk geluid. Hierbij maakt Kroma Audio gebruik van hypermoderne materialen, zoals het composiet KRION voor de luidsprekerkasten. Aangevuld met klassieke en ambachtelijk vervaardigde materialen zoals de handgedraaide cederhouten basreflex pijpen.

Als bron hadden we in de set de top SACD speler van Luxman opgenomen, de D08u. De tweede bron was de fraaie zeer gebruikersvriendelijke AURALiC Aries G2 streamer. De CAD GC3 zorgde weer voor het ontdoen van de audiocircuits van eventuele vervuiling met hoge frequentieruis. Kortom, een droomcombinatie die in staat is om muzikaal te boeien en te ontroeren.

Om 10.00 uur meldden zich reeds de eerste gasten voor een heerlijk kop koffie. Vanaf 11.00 was het showtime. Ton en Peter demonstreerden met een grote variatie aan muziek en muziekstijlen waartoe deze set in staat is.

 

De opname “Ne me quitte pas” van Jacques Brel uit 1959 liet echt niemand onberoerd. Dankzij de MIMI’s en L-509X werden alle emotionele aspecten van deze uitvoering levensecht in onze demoruimte weergegeven. Dit leidde tot vele kippenvel momenten en letterlijk tranen van ontroering. Wat kan muziek toch mooi zijn op high-end sets zoals deze.

                                     

Het bleef tot sluitingsdruk lekker druk. Ook leuk dat wij vele nieuwe gezichten mochten verwelkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.