ListeningMatters Audio Systems - Wilson Audio Yvette en Soulution 511 Show

Showverslag Wilson Yvette & Soulution 511

Wat een muzikaal feest!

Het laatste zomerweekend van 2017, vrijdag en zaterdag 15/16 september, stonden de spiksplinternieuwe Wilson Audio Yvette luidsprekers in de spotlights. In feite de eerste set op Hollandse bodem. Wilson Audio heeft op zijn zachtst gezegd grote stappen voorwaarts gemaakt en is erin geslaagd een speaker te ontwikkelen die weliswaar de unieke klanksignatuur heeft waar Wilson audio al vele jaren om wordt geroemd maar ontspringt de Yvette bijna alles wat we toe nu toe gewend waren van dit legendarische merk.  Het coherente geluid over het volledige frequentie spectrum en groot oplossend vermogen, doen deze Wilsons verdwijnen in de ruimte om u vervolgens louter  en alleen van muziek te laten genieten.  De Yvette plukt de muzikale vruchten van het boegbeeld van Wilson Audio genaamd Wamm Chronosonic.  Hoe mooi is dat.

Vele Wilson Audio diehards en muziekliefhebbers vonden de weg naar onze grote demoruimte om vervolgens te worden getrakteerd op een diepgaande en spetterende show met verrassende primeurs. Een Bergmann Magne lucht gelagerde draaitafel  en arm voorzien van het prachtige Benz Micro element, de nieuwe Phono Stage Model 120 van het legendarische merk Zanden, niet één maar 2 eindversterkers van  Soulution Type 511 in mono brigde geschakeld die het maximale uit de Yvettes wisten te halen en als kers op de pudding de primeur van de echte studiomaster van een nieuw nog te releasen album van Fraga Rafael in 32 bit 352.8 kHz resolutie. Wederom een kunststuk en fantastisch stuk recording van het high-res label TRPTK. Het album is vanaf vandaag vooruit te bestellen via trptk.com.

We draaiden muziek van 1959 t/m 2017, van Harry Belafonte t/m het Minnesota Orchestra. Als bronnen CD met de fantastische SACD speler de Luxman D08 en streaming over Roon via een Macbook.

De weergave van Dance de Macabre, Reference Recordings, uitgevoerd door het Minnesota Orchestra,  deed iedereen in verbazing luisteren en applaudisseren. Zo live en levensecht hadden ook wij een symfonie orkest nog nooit gehoord over een audiosysteem. Tranen vloeiden bij Eva Cassidy’s People get Ready. Muziek is emotie en dat was precies wat dit systeem deed.

Dank aan alle bezoekers voor het bezoek en de enthousiaste reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.