Showverslag XFI Premium Audio Show

In navolging op eerdere succesvolle deelnames, waren wij wederom present op 30 september en 1 oktober j.l  in De Koningshof gedurende de jaarlijks terugkerende X-Fi show.

Samen met onze Duitste partner R.T.F.S Raumakustik, importeur Harmony Audio Import en Acoustic Matters presenteerden wij 2 sets van absolute topklasse en hadden we zelfs een ware primeur! Daarnaast waren wij gevraagd om 3 andere demoruimtes te voorzien van RTFS akoestische materialen: Grimm Audio, Daudio en Dutch & Dutch. Dit jaar hebben wij bewust gekozen voor twee heel uiteenlopende setups zodat de bezoekers ter plekke in dezelfde ruimte konden luisteren naar de kwaliteiten en verschillen tussen deze sets.

‘s Morgens draaiden wij met de splinternieuwe en prachtige Wilson Audio Yvette, aangestuurd door een volledig Soulution versterkerfront-end bestaande uit een 520 voorversterker en 2x 511 stereo eindversterker, die we in mono-bridge gebruikten (dus per kanaal 1 eindversterker). Als bron diende de geweldige Luxman D-08u SACD speler. Dit resulteerde in een ongelooflijk gemak met veel controle en grip en een bijna eindeloze pracht aan dynamiek, microinformatie en muzikaliteit. De Yvette is het directe resultaat van de verbeterslag die Wilson Audio heeft gemaakt met hun  vlaggenschip de WAMM Chronosic. Overigens met behoud van de beroemde en zeer geliefde levensechte sound. Wij kennen geen andere speaker die zo’n live energie aan de muziek kan meegeven. De feedback van bezoekers en pers was bijzonder lovend en voor sommigen al de best sound of show.

Door te kiezen voor twee sets in een ruimte hadden we het onszelf niet gemakkelijk gemaakt zeker als er gesleept moest gaan worden met de 100 kilo zware Magico S5 Mk.II luidsprekers. Het luisterend publiek bleef tot onze verbazing in grote getalen zitten tijdens onze ombouw omdat dit blijkbaar zeer vermakelijk en leerzaam was. Het was ook een gezellige break in showtime.

Uiteraard hebben wij de juiste speakerposties al in de dagen voor de show bepaald, dus was set 2 binnen 15 minuten klaar om te spelen.

Eerder in dit schrijven lieten wij het woord “ Primeur “ vallen, en niet zomaar één. Zanden Audio uit Japan is namelijk terug in Nederland!  Eenieder die wel eens kennis heeft gemaakt met dit zeer bijzondere product, zal erkennen dat we hier over een heel bijzondere klasse praten. Zanden Audio is de absolute top op het gebied van buizen elektronika. Muzikaal gezien grijpt het je direct en dat gebeurde op de X-Fi met grote regelmaat.

Wij mochten een ervaring delen in het bijzijn van de ontwerper zelf Mister Yamada die uit Japan naar de XFI was gekomen om ons te assisteren gedurende de opbouw en gedurende de show zelf.

Deze geweldige en inspirerende ervaring vergeten wij niet snel!  Een XFI show is altijd druk en rumoerig mensen lopen in en uit, maar tijdens de Zanden / Magico demo was het bijna griezelig stil en bleef iedereen ademloos luisteren. Dit geeft aan met hoeveel magie deze set speelde, zelfs onder show-omstandigheden fenomenaal goed. De nieuwe Zanden 9600 Mk.II mono eindversterkers hebben een natuurlijke flow in klank die je betovert. Volledig organisch zonder enige vorm van versiering of aandikking. Daarnaast een stereobeeld en focus die zijn gelijke niet kent.

Wij hebben onze Magico S5MKII met deze Zanden combinatie op euforisch niveau horen spelen en gaan deze setting zeer zeker in het zonnetje zetten bij ons in de winkel. De reacties op beide sets waren zeer positief. Wij delen hieronder enkele statements die we onder onze Facebook post op de FB pagina’s van ListeningMatters en Harmony mochten aantreffen. Maar voordat wij dat doen, willen wij de organisatie van de XFI bedanken een complimenteren met een goed opgezet show. Verder willen we iedereen bedanken die ons heeft geassisteerd en natuurlijk u als bezoeker van de show op de eerste plaats voor uw komst en enthousiasme.

Graag tot binnenkort in de winkel.

Ik wil Ben van Leliveld complimenteren voor de prettige en inspirerende presentatie tijdens de demonstraties en uiteraard jullie allen met het ( voor mij ) beste geluid op de show!

Heren, het was zeker de mooiste kamer van de show, en die Bergmann wordt ooit van mij.

Top show met fantastische uitleg over de installatie en over de muziek het beste van XFi ooit gehoord.

Beste presentatie door en voor muziekliefhebbers x-fi 2017

Jullie passie voor muziek en audio spatte ervan af. Een zeer onderbouwde demonstratie waarbij de apparatuur geen aankondiging behoefde en voor zichzelf sprak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.