Transparent OPUS Balanced Interconnect

 24.499,00 36.699,00

Transparent Cable
Aantal
Artikelnummer: N/B Categorieën: , Tags: , , ,

Beschrijving

Transparent OPUS Balanced Interconnect

Transparent OPUS Balanced Interconnect (OBL) onthult het volledige potentieel van uw ultieme broncomponenten en voorversterker met dubbele, volledig differentieel gebalanceerde netwerken voor elk kanaal. De meeste OPUS-eigenaars hebben jarenlang gezocht en geïnvesteerd in hun droomsysteem om dichter bij de muziek te komen. OBL is de koppelingsoplossing om droomsystemen te helpen hun belofte waar te maken van opwindende luisterervaringen “u bent er” telkens wanneer u op “play” drukt en uw favoriete bronmateriaal afspeelt.

OPUS Balanced Interconnect is een belangrijke prestatie-upgrade in vergelijking met XL Balanced Interconnect. OBL brengt goed gedefinieerde basenergie over naar de onderkant van het onderste octaaf en biedt een stillere interface voor audiosignalen op laag niveau dan XL Balanced Interconnect.

OBL-netwerkcomponenten worden ook specifiek gekozen en beter afgestemd op de elektrische kenmerken van de kabel en de lengte ervan, en het netwerk zelf is nauwkeuriger gekalibreerd op de elektrische uitgangskarakteristieken van uw broncomponenten of voorversterker. Dit extra precisieniveau is tijdsintensief in het nauwgezette OBL-productieproces, maar de resultaten in uw systeem zijn het waard: van het voelen en horen van de volledige kracht van het orkest tot elke nuance van tonale arcering en harmonische resolutie binnen de oorspronkelijke uitvoeringsruimte.

Trilling en resonantiecontrole en isolatie gaan ook naar nieuwe hoogten met OPUS. OBL heeft 2 modulebehuizingen per kanaal om de dubbele volledig differentieel gebalanceerde netwerken verder te isoleren. De extra isolatie vermindert ruis en dempt effectiever elke mogelijkheid voor resonanties om de prestaties te beïnvloeden. De componenten waaruit elk netwerk bestaat, zijn ingekapseld in elektrisch neutrale epoxy en vervolgens omgeven door een koolstofvezelnetwerkbehuizing die speciaal is gevormd voor het verminderen van reflecties van staande golven. Koolstofvezel is niet-magnetisch, licht en stijf. De dunnere, sterkere netwerkbehuizing biedt een grotere holte voor het dempen van epoxybelasting en de niet-magnetische eigenschappen van koolstofvezel zorgen voor de vrije en volledige expansie van elektromagnetische velden waardoor uw systeem nauwkeuriger micro-dynamiek en harmonische muziekinformatie kan onthullen.

OBL moet worden gekalibreerd en geconfigureerd voor uw specifieke broncomponenten of voorversterker. Neem contact op met Transparent of een Transparent dealer om de details van uw systeemcomponenten en setup te delen.

Garantieregistratie verlengt niet alleen de transparante garantie tot 5 jaar, maar biedt de oorspronkelijke eigenaar gratis OBL-herijkingen in het geval dat een componentwijziging netwerkaanpassingen vereist.

Over Transparent Audio

Transparent levert sinds 1993 kabels en stroomfilters die het levensbloed, ritme en emotie van muziek doorgeven in vele muzieksystemen.
Transparent focust volledig op de ontwikkeling van audio kabels en stroomkabels omdat deze de componenten van een audiosysteem verbinden en heel veel invloed hebben op de performance.
Bij Transparent is live muziek de referentie en kabels moeten een audiosysteem laten klinken alsof het live is.
Transparent was het eerste bedrijf dat een upgradeprogramma aanbiedt waarmee ‘oude’ kabels kunnen worden opgewaardeerd naar de nieuwste technologie. De OPUS ultra high-end lijn voorziet zelfs in het exact calibreren van de kabels naar de output poorten van de bronapparatuur, bijvoorbeeld de eindversterker.