• No products in the cart.
Hegel

SoundEngine Technology

Het verhaal van Hegel begint in 1988. Bent Holter – toen nog student aan de Technische Universiteit van Trondheim, besloot een thesis te schrijven over een origineel ontwerp van de versterkingstransistor dat de problemen van klassieke systemen zou moeten oplossen. Vijand nummer één: harmonische vervorming. Holter kon het feit simpelweg niet accepteren dat als je de de versterker een signaal stuurt, je naast dat signaal ook iets anders krijgt – vervorming door de elektronica. Vervorming tegengaan betekende normaliter weer slechtere prestaties op andere vlakken, zoals dempingsfactor. Holter besloot om uit deze klassieke versterkertechnieken te vertrekken en ontwikkelde een geheel nieuw project dat de basis werd voor de huidige Hegel SoundEngine Technology.

En waar de naam Hegel vandaan komt? Nou, na werktijden speelde Holter in een rock-metal band, genaamd “The Hegel Band”. Toen ze versterkers nodig hadden voor hun concerten, begon Holter ze gewoon zelf te bouwen.

In de vroege jaren ’90 begon Hegel behoorlijke faam te genieten. Eerst zorgden zij dat hun SoundEngine Technology gepatenteerd werd, later ontwierp Holter een DAC in 1994 en Hegel’s eerste CD speler in 1996. In de acht jaar daarna bouwde Hegel langzaam maar zeker een groot assortiment uit. Toen de financiële crisis toesloeg, besloot Hegel dan ook in plaats van in defensie te schieten, om juist door te innoveren en nieuwe ingenieurs aan te nemen.

Vandaag de dag staat Hegel bekend als een van de betere merken in de Hi-Fi wereld, zowel op het gebied van voor- en eindversterkers, als ook CD-spelers en DAC’s. De SoundEngine technologie was slechts het begin. Tot op heden zitten er al meer dan 6 compleet unieke technologieën verwerkt in de Hegel productlijn.

En laten we eerlijk zijn, de talloze awards en vijf-sterren-reviews spreken voor zich. Hegel is naar onze bescheiden meningen één van de mooiste merken in ons assortiment.

” Holter kon het feit simpelweg niet accepteren dat als je de versterker één signaal stuurt, je naast dat signaal ook iets anders krijgt – vervorming door elektronica. “

Producten

 • HEGEL C5X Meerkanaalsversterker
   5.995,00 8.995,00
 • Hegel H190 - Chattelin Audio Systems
  Hegel H190 geïntegreerde versterker
   3.695,00
 • Hegel H30 - Chattelin Audio Systems
 • Hegel HD30 - Chattelin Audio Systems
  Hegel HD30 DAC
   4.595,00
 • Hegel P20 - Front - Silver - Chattelin Audio Systems
 • Hegel H20 - Chattelin Audio Systems