Luxman - ListeningMatters Audio Systems

Opgericht in 1925 door T. Hayakawa en broer K. Yoshikawa. Osaka, Japan 


Spirit of the Artists

Luxman is ontstaan in 1925 toen radio in Japan opkwam, en heeft gedurende een inmiddels zeer lange tijd geweldige akoestiek aan de audiowereld geboden. Mensen staan altijd open voor natuurlijke klanken en hebben een onbewuste afkeer voor onnatuurlijke klank. Natuurlijke klank zonder kunstmatige processing geeft naar Luxman’s idee een meer intieme dialoog tussen mensen en muziek.

Luxman’s basis ligt in de natuurlijke invloed van muziek op de mens, en houdt hiermee rekening gedurende het hele ontwerp- en fabricageproces. Musici brengen hun hele passie in de muziek; opnametechnici al hun kennis en precisie, waarom zou apparatuur daar dan nog iets aan moeten toevoegen?

Luxman verlangt waarachtig naar de volledige reproductie van elk soort klank, met delicate tonale nuances, maar vooral ook de spirit van de artiest en de spannende sfeer van een live-concert, om muzikaal genot naar je huiskamer te brengen.

Bij Luxman werkt een groot team van ingenieurs en audio-technici er aan om de passie van elk muziekstuk die door musici zo mooi wordt uitgedrukt, te vangen en met enthousiasme natuurgetrouw te weergeven in elke huiskamer. Tijdens hun 80-jarige jubileum was Luxman dan ook weer alsmaar door aan het ontwikkelen om je nóg meer van muziek te kunnen laten genieten.

Image

Versterkers

BEKIJK ALLES
Image

Platenspelers

BEKIJK ALLES
Image

CD-Spelers

Luxman-M10-x

VERSTERKERS

Luxman LIFES 1.0

De nieuwste versterkingsfeedback-engine brengt muziek tot leven met LIFES-versie 1.0

Luxman viert in 2025 haar 100-jarig jubileum. Met trots kondigen ze de opvolger aan van het ODNF*-feedbackcircuit, dat sinds 1999 heeft bijgedragen aan de audiokwaliteit van Luxman versterkerproducten. Er is nu een nieuw feedbackcircuit voor versterkers ontwikkeld, LIFES. Dat heeft realistische, frisse en rijke muzikaliteit en overweldigende audioprestaties verworven. LIFES is gebaseerd op het technische concept van ons baanbrekende ODNF-circuit en realiseert uitstekende, dynamische eigenschappen zonder het oorspronkelijke audio-ingangssignaal terug te koppelen naar de hoofdversterker. Daardoor wordt een opmerkelijk natuurlijke geluidskwaliteit bereikt. Bijna alsof het een non-feedback is uitgeruste kring.

Platenspelers

” Luxman verlangt naar een volledige reproductie van elk soort klank, met delicate tonale nuances, maar vooral ook de spirit van de artiest en de spannende sfeer van een live-concert, om muzikaal genot naar je huiskamer te brengen. “

LISTENING LOUNGE

Luxman beluisteren in onze Listening Lounge?

Luxman - ListeningMatters Audio Systems

VRAAG EEN DEMO AAN!