Nieuwsbrief Maart 2023


Nieuwsbrief Maart 2023

Hoewel de biologische lente nog moet beginnen, is er bij Listening Matters al een tijdje een lentekriebel in de winkel. Met de komst van twee paar topluidsprekers en het binnenhalen van jubileum eindversterkers is een gevoel van euforie niet te onderdrukken. Wilson Audio Alexia V en de Vivid Audio Giya G1 Spirit maken hun opwachting en laten graag van zich horen. Net als Mark Levinson ML-50 mono blokken. Dat onze showagenda daarmee gevuld gaat worden moge duidelijk zijn.

In een minder exotische prijsklasse is er nieuws te melden van Hifi Rose en van KEF. Een RS520 all-in-one en Meta toepassing in de R Series luidsprekers van KEF. Tot slot een aankondiging van Linn dat vanwege het 50-jarig bestaan flink zal worden uitgepakt. Kortom, Listening Matters is ook in Maart weer ‘the place to be’.

Showagenda

14 en 15 April

The Sound of America; met in de schijnwerpers de jubileum Mark Levinson ML-50 eindversterkers. In Nederland exclusief bij Listening Matters te beluisteren! Gekoppeld aan een Linn Klimax streamer/dac/voorversterker in combinatie met Wilson Audio Alexia V luidsprekers. Met special guest Peter McGrath.

Meld je aan voor de VIP avond op 14 April via onderstaande knop:

Aanmelden VIP

26 en 27 Mei

The Spirit of Sound met de Vivid Audio G1 luidsprekers en special guest Laurence Dickie!

Mark Levinson

ML-50

Het is niet zonder trots dat wij kunnen melden dat Listening Matters is aangewezen als enig verkooppunt in Nederland voor de jubileum versterkers van Mark Levinson. De ML-50 mono eindversterkers behoren tot de absolute top in prestatie, presentatie en techniek. Met een schuin oog is gekeken naar legendarische modellen van het merk, om vervolgens naar de huidige stand van de techniek versterkers te ontwerpen en fabriceren in een zeer beperkte oplage. Hetgeen alles te maken heeft met het jubileum van het merk dat dit jaar 50 jaar bestaat.

 

De ML-50 is een monoblok met een vermogen van 425 Watt aan 8 Ohm waarvan de eerste 20 Watt volledig in klasse A. Mark Levinson maakt gebruik van wat zij noemen het Pure Path Circuit Design, een korte signaalweg door de versterker, bewaakt langs de zijlijn door elektronische circuits met bijbehorende software om in elke situatie de versterker in optimale bedrijfsconditie te houden. De schakelingen zijn grotendeels te zien door de glazen afdekkap aan de bovenzijde van de ML-50. De voorzijde is gemaakt uit massief aluminium met daarop het verlichte Mark Levinson logo, de aan/uit schakelaar en twee grote handgrepen die onmisbaar zijn om de 55 kilo zware versterker te verplaatsen. Voor de ML-50 ontworpen voeten houden resonanties weg terwijl langs de beide zijkanten koelribben zijn aangebracht die noodzakelijk zijn om het geweldige vermogen aan te kunnen.

 

De Mark Levinson ML-50 kent een zeer beperkte oplage van 100 stereo sets wereldwijd, 30 daarvan zijn bestemd voor Europese landen, waarvan er slechts twee sets voor Nederland beschikbaar zijn. Twee sets waarvan zoals opgemerkt Listening Matters als enige de verkooprechten heeft verworven. De ML-50 staat speelklaar opgesteld en zal gebruikt worden in een show rondom deze versterkers, met daarbij Wilson Alexia V luidsprekers en naar verwachting een Linn Klimax als streamer c.q. voorversterker. Het belooft een spektakel te worden met wat elders werd omschreven als: “De meest onhoorbare eindversterker ter wereld”.
Image

Wilson Audio

Alexia V

Speciaal vanwege de komst van de ML-50 eindversterkers heeft Listening Matters de machtige Alexia V luidsprekers opgesteld, opvolgers van de WA Alexia 2 modellen. De V staat voor het gebruik van V-materiaal, dat in eigen beheer van Wilson Audio is ontwikkeld voor het vervaardigen van de behuizingen. De Alexia V maakt gebruikt van een 10 inch en een 8 inch woofer, gepaard aan 7 inch midrange en een 1 inch dome tweeter. Tweeter en midrange zijn beiden opgenomen in een eigen behuizing bovenop de baskast. De tweeter van de Alexia V is gelijk aan die van de hoger in de range gepositioneerde Alexx V. 
De tweeter heeft achter zich een uit carbon fiber 3D geprinte kamer voor het dempen van de naar achteren afgegeven energie. De midrange is al vele malen door Wilson Audio toegepast, zelfs in de topmodellen van het merk. Het wisselfilter voor de vier units maakt gebruik van spoelen en condensatoren uit eigen huis. De AudioCapX-WA condensatoren worden gerekend tot de beste ter wereld en met het tunen van het cross-over door Wilson Audio ontstaat een naadloze integratie van de vier units. Over het uiterlijk kunnen we kort zijn, Wilson werkt zijn luidsprekers perfect af zodat de 120 kilogram zware en forse luidspreker de luisterruimte kan sieren.
Demo Aanvragen

Vivid Giya G1 Spirit

Bijna de helft in gewicht maar niet minder indrukwekkend dan een WA Alexia V is de Giya G1 Spirit van Vivid Audio. Het vlagschip model van Vivid waarvan Listening Matters een paar in huis heeft gekregen. Met vijf drivers in een vierweg configuratie dekt de G1 Spirit het gehele frequentiegebied af dat nodig is voor een ware high end weergave. De vorm van de Giya is volledig ondergeschikt gemaakt aan de akoestische eigenschappen van de weergever en vormt een sculptuur op zich die menig bezoeker, onbekend met het merk Vivid, zal verbazen. De behuizing is opgebouwd uit een composiet van glasvezel en balsahout. In de Giya is geen enkele staande golf mogelijk, waardoor transparantie en integratie een nieuw hoogtepunt bereiken. De ruime inhoud van de Giya staat een diepe basweergave niet langer in de weg.
Bekend van ontwerper Laurence Dickie zijn de taps toelopende buizen achter tweeter en midrange die hij in het verleden ontwikkelde voor de Nautilus van B&W. In de loop der jaren is deze techniek voor Vivid Audio verder ontwikkeld en zorgt voor een perfecte en gelijkmatige demping achter de units, zodat er geen reflecterende energie van achter de units de dome of conus kan bereiken. Ook de basunits zijn gedempt met Tapered Tube, hier in combinatie met een basreflex poort voor de ondersteuning van de laagweergave. Met zijn hoogte van één meter zestig is de Vivid Audio Giya G1 Spirit een indrukwekkende verschijning. Samen met Halcro of andere zeer hoogwaardig eindversterker in geluidstermen een geweldige combinatie vormend.

HiFi Rose RS520

De Hifi Rose is met een prijs van €3.690,-  een ijzersterke aanbieding voor iedereen die hoge eisen stelt aan zowel weergave als integratie in een compacte, aluminium behuizing.
Image

Hifi Rose heeft vriend en vijand verrast met de veelzijdige RS520 all-in-one streamer, dac en versterker. Door een combinatie van hoogwaardige weergave, een 12,6 inch brede touchscreen en geavanceerde elektronica, vormt de RS520 de start van een nieuwe generatie alles-in-één netwerkspelers. Intern zorgt een Sabre ES9038PRO converter voor het omzetten van alle digitale signalen naar een analoog formaat, dat versterkt wordt door een klasse AD versterker met gallliumnitride FET’s in de eindtrap. Goed voor een schone 250 Watt uitgangsvermogen per kanaal. Door slimme techniek te gebruiken heeft de RS520 een laag energieverbruik en een geringe warmte ontwikkeling. Daarmee is de Hifi Rose geschikt om de gehele dag en avond door te blijven spelen.

De Hifi Rose RS520 heeft één analoge ingang, daarnaast HDMI ARC, USB en twee digitale ingangen. De RS520 ondersteund zowat elk file formaat dat denkbaar is, inclusief MQA, PCM en Native DSD512. Beschikbare en ondersteunde streamingdiensten zijn Apple Music, Qobuz, TIDAL, Spotify Connect, RoseTube en internet radio. Door het aansluiten van een TV en een paar luidsprekers aan de RS520 kunt u genieten van ultieme geluidsweergave van alles wat u via de TV afspeelt. De ingebouwde equalizer stelt u in staat kleine problemen in de akoestiek van de luisterruimte te compenseren. Het riante uitgangsvermogen laat een ruime keuze aan luidsprekers toe.

KEF R Series META

KEF heeft de R Series luidsprekers vernieuwd en verbeterd door het toepassen van het eigen Meta materiaal dat zorgt voor de absorptie van ongewenste geluidsgolven achter de tweeter van hun Uni-Q driver. De Metamaterial Absorption Technology (MAT), bezit een complexe, doolhofachtige structuur, waarbij elk van de ingewikkelde kanalen een specifieke frequentie absorbeert. Daarmee wordt vervorming geëlimineerd, zodat een zuiverder, natuurlijker akoestische weergave het resultaat is. Alle zeven modellen van de R Series kennen nu de 12e generatie Uni-Q driver met het Meta materiaal.

De R Series zijn zowel toegespitst op stereoweergave als op surround. De reeks bestaat uit maar liefst drie vloerstaande modellen die verschillen in grootte en bezetting met woofers rondom de Uni-Q driver. Eén monitor, twee center luidsprekers een Dolby Atmos hoogteweergever. De hoogteweergevers zijn in uiterlijk en formaat aangepast aan de vloerstaander, zodat zij indien gewenst op de luidsprekers gezet kunnen worden. Voor surround toepassingen of als aanvulling op de R Series luidsprekers heeft KEF subwoofers in het leveringspakket. In onze optiek laat KEF met de nieuwe E Series veel concurrenten achter zich en verdienen de luidsprekers hoogwaardige elektronica om hun goede eigenschappen ten toon te spreiden.

               

De belangrijke kenmerken van de KEF R Series even op een rij gezet:

Metamaterial Absorption Technology

12e generatie Uni-Q met MAT driver array

Flexibel ontkoppelingschassis voorkomt ongewenste trillingen

Hybride aluminium woofers

Verbeterd cross-over ontwerp en verfijning van het signaalpad

Constrained Layer Damping bracing in de behuizingen

Microvezel roosters voor bescherming van de driver, sonische prestaties en esthetiek

S3 Floor Stand voor R3 Meta is apart verkrijgbaar

 

De R Series zijn leverbaar in zwart en wit hoogglans of in walnoot fineer. De R7 Meta is bovendien leverbaar in Titanium Gloss Special Edition en de R3 Meta in Indigo Gloss Special Edition. De R3 Meta is aan de onderzijde voorzien van schroefdraad, waarmee de R3 Meta stevig op de bovenkant van een KEF S3 vloerstandaard kan worden geplaatst.

 

Zoals altijd staat de deur voor u open om vrijblijvend kennis te maken met bovenstaande merken en producten, of om een luisterafspraak in te plannen. De Anna Paulownastraat is en blijft het warm kloppende hart van high end audio in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.