Nieuwsbrief November 2023


Nieuwsbrief November 2023

Listening Matters High-End Audio gaat verhuizen van Den Haag naar Hilversum!
Met de verhuizing naar Hilversum krijgt u toegang tot een breder scala aan merken, wat een geweldige kansen biedt.
Het is altijd opwindend om nieuwe producten en technologieën te ontdekken die de luisterervaring naar een hoger niveau tillen.
Wij zijn ervan overtuigd dat u blij zal zijn met het uitgebreidere aanbod aan high-end audioapparatuur dat beschikbaar komt in onze vernieuwde locatie.
Natuurlijk is dat belangrijk nieuws, maar er is nog veel meer wat wij kunnen melden.

Veel lees plezier gewenst!

Verhuizing naar Hilversum

Begin 2024 is het zover, Listening Matters verhuist van de Anna Paulownastraat in Den Haag naar hun nieuwe pand aan de Borneolaan 25 in Hilversum. Dit adres zal velen bekend in de oren klinken. Decennia lang was dit de place to be voor high end audio, aangezien Rhapsody daar gevestigd was. Eigenaar Harry van Dalen is vertrokken naar een nieuw prachtig onderkomen in Overlangel bij Ravenstein in de Betuwe en wij zijn inmddels begonnen met het verbouwen naar onze eigen wensen. I n 2024 gaat Listening Matters daar van start en zal het pand in Den Haag verlaten. Na het vertrek van Harry van Dalen en zijn team is begonnen met het strippen van het pand, om het te moderniseren en aan te passen aan de huidige milieueisen. Aan de buitenzijde zal het karakteristieke pand gelijk blijven en wordt de ruime parkeergelegenheid op eigen terrein gehandhaafd. Binnen zijn muren deels weggehaald en is de indeling handiger geworden. Plafonds en ornamenten aan de plafonds worden in ere hersteld, elektriciteitsleidingen zijn opnieuw gelegd waarbij de toepassing voor audio niet is vergeten. Voor meer comfort, stilte en lagere energielasten zijn dubbele ramen geplaatst en zijn de buitenmuren geïsoleerd.
Op de begane grond komen twee ruim opgezette luisterruimtes met daarin onze belangrijkste producten en merken. Op de eerste verdieping wordt een ruimte gereedgemaakt met een videowall en home cinema opstelling, tevens gaan in een tweede ruimte KEF in-wall luidsprekers een plek vinden. Een groot deel van de huidige voorraad zal mee verhuizen naar Hilversum, let echter goed op onze website want er zitten zeker koopjes aan te komen omdat niet alles mee genomen gaat worden.

Dat geldt ook voor de vertrouwde gezichten in de Anna Paulownastraat, Marc Bosman gaat naar Hilversum, rechterhand Eric Drabbe verhuist niet mee. Hij zal nog geruime tijd onze klanten in de regio Den Haag en omstreken bijstaan met hand- en spandiensten. Wij laten u niet in de steek, schuiven alleen wat op de kaart van Nederland. Centraler gelegen, groter pand, meer mogelijkheden en een breder aanbod. Op die manier blijft de Borneolaan 25 in Hilversum het centrum voor de betere en high end audio. Tot het zover is ontvangen wij u nog graag op de vertrouwde locatie in Den Haag. Uiterlijk eind februari 2024 is de Anna Paulownastraat echt dicht, wanneer de verhuisdatum vaststaat laten wij die aan u weten. Voorlopig werken wij hard in beide panden om de verhuizing soepel te laten verlopen, want ondanks de drukte kunt u als klant altijd onze volle aandacht verwachten.

ImageImage

Linn Sondek LP12
50th Anniversery

Al 50 jaar bestaat de Linn Sondek LP12 platenspeler. In de afgelopen 50 jaar zijn vele uitvoeringen verschenen, veel upgrades beschikbaar gekomen, maar al die tijd is de LP12 herkenbaar gebleven. Om te vieren dat Linn en de Sondek LP12 ieder 50 jaar bestaan is een speciale, gelimiteerde versie van de LP12 verschenen, de 50th Anniversary. Gelimiteerd tot maar 250 exemplaren wereldwijd. Elk van deze LP12 spelers wordt met de hand geassembleerd, waarna de naam van de maker samen met het unieke serienummer wordt gegraveerd in een plaquette op de speler.

 

Uiteraard heeft Listening Matters als belangrijke Linn dealer een eigen Sondek LP12 50th Anniversary besteld. In kleine details als de aan/uit knop en de bediening van de armlift komt de samenwerking tussen Linn en ontwerpbureau LoveForm naar voren. Tevens in de uitvoering van de Bedrok plint, uitgevoerd in een nieuw, solide en massief materiaal, gevormd uit onder hoge druk samengeperst beukenhout. Linn brengt met de Sondek LP12-50 zijn beste platenspeler ooit uit.

 

Hegel H600
Image

Hegel H600

Geïntegreerde versterker

Hegel brengt met de H600 hun nieuwste en tevens krachtigste geïntegreerde versterker op de markt. Met een vermogen van 303 Watt per kanaal aan 8 Ohm, een dempingsfactor van 4000 en het probleemloos kunnen aansturen van luidsprekers met een impedantie die zakt tot 2 Ohm, staat een energiebron ter beschikking die elke luidspreker aan kan.

Het dual mono ontwerp maakt dat de H600 eigenlijk twee monoversterkers omvat, samengebracht in één enkele behuizing. SoundEngine2 ontbreekt niet en Hegel heeft in de H600 veel techniek gebruikt uit andere modellen, zoals de geavanceerde volumeregeling van de P30 referentie voorversterker. In de H600 vindt u een digital naar analoog converter die werkt zonder upsampling of resampling voor een zo schoon mogelijk signaal. De DAC wordt gevoed met een eigen voeding. Het bit-perfect ontwerp heeft een zeer hoge graad van resolutie en zoals Engelstaligen het omschrijven “smoothness”.

 

 

De behuizing is gebaseerd op een aluminium chassis en stalen kap. Luchtstromen door de versterker zijn geoptimaliseerd voor koeling van de schakelingen, geen overbodige luxe bij het leveren van deze grote vermogens.

De  Hegel H600 geeft de gebruiker vele mogelijkheden om muziekbronnen te gebruiken. UPnP streaming, AirPlay en Tidal Connect zijn direct beschikbaar, Roon Ready en Spotify Connect binnenkort via gratis firmware upgrades. Te streamen file formaten zijn MP3, WAV, FLAC, ALAC, AIFF, DSF, DFF, AAC, PCM, MQA en Ogg.

De digitale ingangen zijn met een sensor uitgerust die bij signaal op de ingang de versterker kan inschakelen (USB uitgezonderd). Volume is te limiteren als u dat wenst en de H600 laat zich programmeren voor afstandsbedieningen van derden, zodat het aantal AB’s in huis beperkt kan blijven. Zeker handig als u de Hegel H600 ook gebruikt in combinatie met video als TV of games. Van bijna elke ingang kan een Home Theater input gemaakt worden voor extra flexibiliteit. Overigens komt de Hegel H600 met een ruime keuze aan ingangen, zowel digitaal (3x optisch, 1x BNC en 1x coax) als analoog (2x RCA en 2x XLR).

 

AudioQuest Niagara 1200 aanbieding

AudioQuest en Listening Matters hebben een speciale aanbieding voor u
van het Niagara 1200 netfilter. Een onmisbaar accessoire om de stroom en spanning uit het lichtnet te ontdoen van storingen.

Image

Schone stroom draagt bij aan een rustiger weergave, betere detaillering en vergroot het luisterplezier. De Niagara 1200 wordt normaliter geleverd zonder een netsnoer, bij deze aanbieding is niet alleen de prijs gunstig, maar u krijgt bij aankoop van een Niagara 1200 een AudioQuest NRG-Y3 netsnoer met een lengte van twee meter gratis (waarde van €199,-). Voor de bundel betaalt u tijdelijk slechts €990,-. Zonder verdere kosten voor andere kabels kunt u de weergave thuis eenvoudig naar een hoger niveau tillen met de AudioQuest Niagara 1200 en het NRG-Y3 netsnoer.

Image

Niagara 1200 brengt de voordelen van een sterk geoptimaliseerd energiebeheer naar veel meer muziekliefhebbers en vervangt de verbazingwekkend goed ontvangen Niagara 1000.

Het meest opvallende verschil tussen de Niagaras 1000 en 1200, anders dan de 1200's gestructureerde heldere afwerking, zijn de meer universeel bruikbare vorm en verrassend veel gewicht. De 1200 kan nu als een onderdeel op een plank zitten, met alle in- en uitgaande kabels achterin. Hij kan 'face' down worden gebruikt met de uitlaten in de lucht, waardoor hij veel beter past in de ruimte tussen meubels en de muur. En, de 1200 is ontworpen om aan één kant te staan. 100% van de prestaties in een nuttiger pakket.

De Niagara 1200, ontworpen door Garth Powell, belichaamt dezelfde ontwerpfilosofie en bevat dezelfde gepatenteerde technologie als zijn grotere broers en zussen, de Niagara 5000 en Niagara 7000, maar verpakt het in een kleinere, slankere behuizing - voor een fractie van de prijs.

 

Net als de Niagara 5000 en 7000, maakt de Niagara 1200 gebruik van ultra-lage weerstand bedrading met vaste kern die geoptimaliseerd is voor een lage geluidsrichting, condensator vormende technologieën die de lineariteit enorm verbeteren en vervorming minimaliseren, en lage impedantie AC inlaat- en uitlaatcontacten met zware verzilvering over hoogzuiver Berylliumkoper voor een superieure geluidsdissipatie. Op dezelfde manier is de Niagara 1200 voorzien van onze niet-opofferende overspanningsbeveiliging, gepatenteerde Ground Noise-Dissipation technologie en overspanningsuitschakeling. De niet-opofferende beschermingscircuits van de Niagara 1200 zorgen ervoor dat uw systeem grondig wordt beschermd tegen overspanning en pieken, en de Niagara 1200 beschermt zichzelf - geen schade, geen stilstand. Stel hem in en vergeet hem.

De Niagara 1200 maakt gebruik van AudioQuest's gepatenteerde Ground-Noise Dissipation System en Linear Noise-Dissipation Technology en past zeven hoogwaardige stopcontacten in zijn slanke, kastvriendelijke chassis. De maximale ingangsstroomcapaciteit is 15 Ampère RMS in de 1200.

Onze eigen Wilson Audio Alexia V luidsprekers zijn gearriveerd in Den Haag

Image

 Gereed om te beluisteren op Mark Levinson ML-50 mono eindversterkers, op andere versterkers uit ons assortiment of op uw eigen versterker. Maak uitgebreid kennis met deze machtige systemen die wereldwijd erkenning vinden. Met hun gewicht van 120 kilo per stuk zullen ze onze luisterruimte lange tijd sieren en ze gaan ook mee verhuizen naar het nieuwe pand in Hilversum.

Wilson Audio staat bekend om zijn voortdurende streven naar "Excellence in All Things" en aanhoudende R&D-ontwikkelingen. Toen de ontwikkeling eindigde op Alexx V ®en toen Alexia - Series 2 zijn vijfjarig jubileum bereikte, werden Wilson Audio's Engineers op de proef gesteld om te zien hoe ver ze Alexia's prestaties konden pushen. Wat zich ontvouwde is niets minder dan opmerkelijk. Meer dan dertig verbeterpunten werden geïdentificeerd en verfijnd. ®Alexia V profiteert van de enorme evoluties die te vinden zijn in Chronosonic XVX en Alexx V, en zit echt op de schouders van reuzen.

 

ImageImage

Luxman Show - 17 & 18 november 2023

Om het merk Luxman eens extra in het zonnetje te zetten organiseren wij op 17 en 18 november a.s. een show in de Anna Paulownastraat. Met welke luidsprekers de Luxman versterkers gaan samenwerken houden wij nog even voor onszelf.
De nieuwe Luxman L-509Z geïntegreerde versterker zal bij deze show centraal staan.
Luxman heeft een ruime keuze aan versterkers, daarnaast de CD speler en de platenspeler. Het belooft een show te worden waarop genoten kan worden van muziek, gespeeld via dit iconische merk. Immers Luxman staat bekend om zijn rijke klank die luisteren tot een groot genoegen maakt. Het vaak klassieke uiterlijk wordt zeer op prijs gesteld, het vakmanschap en de afwerking, te zien aan de binnenzijde van elke Luxman, straalt vertrouwen en degelijkheid uit. Laat de kans niet voorbij gaan om nader kennis te maken met dit fraaie merk uit Japan.

 

Aanmelden VIP avond   Linn Utopik PSU

Linn zou zijn Schotse roots geen eer meer aandoen als het ontwikkelen van upgrades tot staan zou komen. Ditmaal is de Dynamik voeding aan de beurt waarvoor de Utopik Power Supply Unit in de plaats komt. De Dynamik PSU bestaat sinds 2009 en met zijn geheel nieuwe topologie is de Utopik de beste voeding die Linn in haar lange historie heeft ontwikkeld. De Utopik PSU is als eerste geschikt gemaakt voor de Selekt DSM; zowel voor de Selekt Classic Hub als de Edition Hub. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Utopik PSU in de komende maanden voor meer apparaten beschikbaar komt. Upgraden van Dynamik naar Utopik heeft een prijs van €1.630,-.

Binnenkort hebben wij een speciale aanbieding
voor de Linn Utopik. Kijk daarom regelmatig
op onze website.

Image

KEF LS60 Carbon Black

We zijn verheugd om aan te kondigen dat de bekroonde LS60 draadloze hifi luidspreker binnenkort verkrijgbaar zal zijn in de populaire Carbon Black afwerking. De extra kleurafwerking kan nu worden besteld met een volledige publieke release op 26 oktober 2023.

Als aanvulling op de bestaande reeks van vier kleuropties – Mineral White, Titanium Grey, Royal Blue en de LOTUS Edition – hebben de Carbon Black luidsprekerkasten een satijnen afwerking met drivers en achterpanelen in een Titanium kleur.

Het ultraslanke ontwerp van de LS60 Wireless, gecombineerd met het gemakkelijke gemak van digitale verbinding en hifi audiokwaliteit, betekent dat dit luidsprekermodel de ideale audio-oplossing is.

 

 
Image

 

Genoeg te zien en te beluisteren de komende tijd in de Anna Paulownastraat in Den Haag. Volgend jaar op de Borneolaan 25 in Hilversum.

Kom naar onze show, maak gebruik van de voordelige AudioQuest aanbieding of kom gewoon eens luisteren en kijken naar Wilson Audio, Linn of Hegel. Wij ontvangen u graag voor deze fraaie producten en vertellen u alle in en outs onder het genot van een kopje koffie of thee. Marc en zijn team zijn er klaar voor.