Persintroductie KEF Blade Meta bij Listening Matters

Woensdag 9 februari werden in het diepste geheim de KEF Blade One Meta luidsprekers bij ons afgeleverd. Voor een persintroductie werd de enige set in de Benelux buiten de KEF fabriek naar Den Haag gestuurd. Samen met de distributeur GP hebben wij het systeem in onze grote luisterruimte zorgvuldig opgesteld en laten inspelen.

Al vanaf de eerste noten was het ons duidelijk dat KEF een reeds briljant ontwerp nog verder heeft weten te verbeteren. Na eerder het META akoestisch absorberende materiaal in de LS50 te hebben toegepast, s dit materiaal ook in het vlaggenschip de Blade One en Blade Two toegepast. Met diverse andere verbeteringen leidt dit tot klankmatige verbeteringen die wij niet voor mogelijk hielden.

Als versterking hebben wij het non plus ultra aangesloten van Hegel, Luxman en Dan D’Agostino. Stuk voor stuk laat de Blade One de verschillen horen. Machtig en verslavend.
Grenzeloze dynamiek, snelheid en zuiverheid. De vervorming die al zeer laag was is nog verder omlaag gebracht. Het resultaat is een levensechte weergave van alle soorten muziek, van heel klein akoestisch en breekbaar naar de grootste symfonische en rockconcerten. Het stereobeeld is van een andere planeet. Alle wanden in onze grote luisterruimte verdwijnen, je wordt in een tijdmachine meegenomen naar de oorspronkelijk venue.


Vrijdag 11 februari en zaterdag 12 februari waren wij gastheer voor de audiopers van o.a. Hifi.nl, HVT en Music Emotion. De bevindingen kunnen jullie vanaf Maart 2022 online en in de betreffende bladen lezen. We zijn benieuwd.
Wij hebben onze demo Blade Meta alvast besteld zodat we je zo snel mogelijk kunnen laten kennismaken met deze nieuwe innovatieve luidsprekers van KEF.

Reken erop dat we eind april 2022 een grootse show zullen plannen. To be continued…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.