Introductie Wilson Audio Alexia Series 2

Wat een show om 2018 mee te beginnen. Onder het motto ‘Live music is our Reference’ hebben we alles uit de kast gehaald om te laten horen waar een echt topsysteem toe in staat is. De keuze voor de luidsprekers was al snel gemaakt. De Wilson Audio Alexia Series 2. Mede dankzij de prettige en professionele ondersteuning de distributeur Reference Sounds, hadden wij de fraaie Alexia’s tot onze beschikking gekregen. Gezamenlijk deden we de plaatsing en afstelling. De Alexia’s zijn zeer precies af te stellen in het tijdsdomein zodat alle frequenties exact op tijd de luisteraar bereiken.

De Alexia’s waren dus de primeur. Qua muziek hebben wij de hele dag ook iets bijzonders gedaan:
1) er werden alleen live opgenomen tracks gedraaid
2) bezoekers konden vooraf via Facebook verzoeknummers opgeven

Als kers op de pudding werd er tweemaal volledig unplugged/onversterkt llive opgetreden door de band Tess et les Moutons. Naast de fantastische vrolijke muziek  Franse chansons, kon men zelf ook vaststellen hoe echte instrumenten klinken. Zo valt eigenlijk op hoe stil en rustig een contrabas is.

Hoewel de show om 11.00 uur zou starten, waren de eerste bezoekers al vóór 10.00 uur gearriveerd. Geen enkel probleem, beginnen we gewoon eerder.

Het werd een groot muzikaal feest waarbij ook live tracks voorbij kwamen van de top 10 van de top 2000. Op welke audioshows hoor je nog Stairway to Heaven? Of Nights in white Satin?

Later dan gepland sloten wij deze referentieshow af. Vele bezoekers, ook uit de pro audio, vertelden ons dit de mooiste show ooit te hebben gevonden. Inderdaad een sound vrijwel niet van ‘live’ te onderscheiden en bijzonder muzikaal. Van klassiek tot heavy metal werkt deze set als ultieme tijdmachine. Onze grote dank aan Michael Huigen (Reference Sounds) zonder wie deze demo niet mogelijk was.

Dank aan alle bezoekers voor jullie komst en graag tot ziens in onze winkel!

Team ListeningMatters

Peter, Ben, Bert en Kees

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.