Master of Sound Showverslag met Bert van der Wolf

Showverslag: Master of Sound met Bert van der Wolf

Zaterdag 9 december stond de 2e Master of Sound op het programma. Een heuse primeur. Een volledig high-end 5.1 systeem. Wie anders dan Tonmeister Bert van der Wolf van de Spirit of Turtle kan je vragen om deze avond de presentaties te verzorgen?

Immers, Bert is wereldberoemd met zijn 5.1 surround (en inmiddels zelfs 9.1) opnames in van de muzikale top in klassiek en jazz.

Met zeer actieve medewerking van Ewald Verkerk van Terrason Audio, die zorgde voor maar liefst 5 stuks Vivid Giya4 speakers en 5 Mola Mola versterkers, werd een 5.1 systeem opgebouwd die zelfs al bij de sound check wist te verbazen. De Northstar Studio van Bert was letterlijk verplaatst naar de grote demoruimte van ListeningMatters. Wat een muzikaal feest, wat een gevoel van aanwezigheid en emotie. Als bron diende de 10 kanaals Merging NADAC met nieuwe NADAC lineaire power supply die rechtstreeks in contact stond met de server met studio masters.

Wederom wist een enthousiast publiek de weg naar onze winkel te vinden. Wat volgde was een heerlijke avond jazz en klassieke muziek en uitstekende uitleg door Bert van der Wolf waarom hij gelooft in 5.1 in high-end weergave. De ultieme tijdmachine naar de oorspronkelijke opnamelocatie. In alle audiofiele parameters brengen zijn opnames je naar de ruimte waar de performance plaatsvond. Hij verraste zelfs met heuse primeurs, zoals de ruwe mixes van een barok kamerorkest dat enkele dagen geleden in Praag door hem was opgenomen.

In het publiek waren een aantal professionele musici aanwezig van onder andere het Radio Philharmonisch en Synfonietta. Na een tweetal uitvoeringen te hebben gehoord riepen ze in verbazing dat dit één op één de sound is die zij zelf ervaren. Alsof je op de bok van de dirigent staat.

5.1 weergave op high-end niveau werd zeer overtuigend neergezet, misschien wel de beste en meest realistische sound ooit gehoord volgens een Amerikaanse audiorecensent. Het gevoel van aanwezigheid, het dynamische gemak, de tonale zuiverheid. Deze avond werd een emotionele roller coaster van jewelste.

Het systeem met de NADAC, Mola Mola versterkers, Velodyne subwoofer en Viviv Giya4 speakers was het ultieme tool om deze demonstratie te doen. Discussies over klasse D versterking e.d. verstomden. De proof was in the sound.

Neem gerust contact ons op; info@listeningmatters.nl om zo’n 5.1 surround ervaring te beleven.

In 2018 staan wederom Master of Sound events gepland dus hou listeningmatters.nl/events in de gaten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.